In het spoor van de mol: München

Scroll naar beneden

De kandidaten en Gilles verlieten in deze derde aflevering West-Duitsland en trokken verder naar München. Ze zochten er hondjes, werden gehypnotiseerd en gingen met dominosteentjes aan de slag. Vooral tijdens die laatste opdracht werd er stevig gemold en dat leidde tot een echt fiasco en weinig winst.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans
  • Foto'siStock

München is de derde grootste stad van Duitsland. Het ligt in het zuidoosten van het land in de deelstaat Beieren. De stad ontwaakt iedere tiende maand van het jaar tijdens haar heuse oktoberfeest. Maar ook tijdens de andere maanden is de stad een echte aanrader!

Olympiapark

De opdracht met de hondjes speelde zich af in het Olympiapark. München mocht in 1972 de Olympische Spelen organiseren. Het feestelijke gebeuren werd echter overschaduwd door de aanslag op het Israëlische team tijdens de tweede week van de Spelen. Het park wordt nu nog steeds gebruikt voor allerlei evenementen: van optredens tot tentoonstellingen en sportwedstrijden.

Ook in het park staat de Olympiaturm, een 291 meter hoge telecomtoren. Binnenin kan je het Rockmuseum bezoeken met onder andere voorwerpen van Freddie Mercury, Pink Floyd of de Rolling Stones. Je kan er ook iets gaan eten in het ronddraaiende restaurant. Hier eet je met zicht over de stad en in 53 minuten is het restaurant 360 graden gedraaid.

  • Slot Nymphenburg

Andere bezienswaardigheden

München wordt nogal snel vergeten als het over citytrippen gaat. Nochtans heeft de stad alles te bieden voor een weekendje weg: veel musea, historische gebouwen, een druk uitgaansleven en rustige parken langs de oevers van de Isar. Van plan om München te bezoeken? Dan mag je vooral Slot Nymphenburg niet overslaan. Het kasteel werd gebouwd in 1664 en deed dienst als zomerverblijf voor het Beierse hof. Zowel binnen als buiten is het er enorm indrukwekkend. Je kan er 21 kasteelzalen bezoeken waar je de rijkdom van het hof nog duidelijk ziet en voelt. Iedere zaal is tot in het kleinste detail versierd met zowel Franse, Chinese als Nederlandse invloeden.

Ga ook zeker eens langs in de Residentie van München, in het centrum van de stad. Tussen 1508 tot 1918 was het de woning en regeringszetel van de Beierse hertogen, keizers en koningen. Nadat het tijdens de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd werd, werd het kasteel verbouwd. Ondertussen is de Residentie een museum waar je de prachtige kamers, meubels en  kunstvoorwerpen kan bewonderen. Het hoogtepunt van je bezoek is het Antiquarium. De 66 meter lange hal is de oudste kamer van het kasteel en biedt onderdak aan eeuwenoude schilderijen en sculpturen.

  • Residentie van München

München bezoeken

Alle toeristische informatie vind je op beieren.nu en muenchen.de.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord