Terug naar overzicht

It ain't over 'til it's over: 3 X zalig kamperen tijdens de laatste 10 dagen van de zomervakantie!

Nog elf keer slapen - ja, wij hebben het uitgerekend - en de grote vakantie is weer voorbij. Wil jij ervan genieten tot de allerlaatste snik door met je gezin te gaan kamperen? Dan hebben wij goed nieuws, want in dit artikel tippen wij drie plaatsen waar dat niet alleen pérfect kan, maar waar je ook nog eens de tijd van je leven zult hebben. Veel kampeerplezier! 

  • Birte Govarts
    TekstBirte Govarts

Dieren spotten bij de Grotten van Han

Deze zomer pakte het Domein van de Grotten van Han voor het allereerst uit met de schitterende Cocoon Village. Deze glamping met dertig luxetenten naast de Lesse is de ideale manier om het domein en de omgeving te verkennen. De tenten zijn geschikt voor twee tot zes personen en comfortabel uitgerust met zachte bedden, keukenmateriaal en tuinmeubilair. Verder vind je in de Cocoon Village ook verzorgd sanitair, barbecuezones en een speeltuin én word je 's ochtends verwend met een heerlijk ontbijt met streekproducten. 

Het ticket Cocoon PassHan, dat inbegrepen is in je arrangement, geeft je ongelimiteerd toegang tot alle attracties van het Domein: de Grot van Han, het Wildpark én de twee museau PrehistoHan en Han 1900. Bovendien krijg je ook korting op tal van activiteiten. 

Je kunt deze zomervakantie nog terecht bij Cocoon Village, maar wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt. Ben je toch te laat? Geen nood! In de weekends van 24 tot 26 september en van 1 tot 3 oktober kun je in Cocoon Village het Burlen van het hert beleven vanop de eerste rij. Laat de herfst maar komen! 

Info: grotte-de-han.be 

 

uniek overnachten in de leistreek bij Vlaskamp

In Oost- en West-Vlaanderen vind je op zes idyllische locaties langs de Leie een Vlaskamp. Elk Vlaskamp bestaat uit twee duo- en drie vierpersoonstenten. Vlakbij vind je sanitaire voorzieningen, droogtoiletten en buitendouches met bio-afbreekbare shampoo en douchegel. Er is telkens ook een gedeelde open keuken met een koelkast, microgolf, borden, bestek, glazen en tassen. Daarnaast vind je bij ieder Vlaskamp een mini Oxfam-bib, enkele gezelschapspelen en wat buitenspeelgoed. 

De zes kampen zijn met elkaar verbonden door verschillende wandel- en fietsroutes. Wie dat wil, kan er dus een heuse trektocht door de Leiestreek van maken, maar je kunt ook één locatie kiezen om daar heerlijk tot rust te komen. 

Vlaskamp is open tot en met dinsdag 31 augustus, maar er zijn nog genoeg beschikbaarheden voor de komende tien dagen. Leiestreek, here we come! 

Info: vlaskamp.be 

 

De Nederlandse natuur in bij Glamp Outdoor Camp

Glamp Outdoor Camp, dat zijn zes luxueuze glampings in het midden van de Nederlandse natuur. Elke camping staat in het bos, aan het water, aan de rand van een prachtig natuurgebied of op een andere unieke locatie. Je kunt per camping ook nog eens kiezen uit verschillende accomodaties. 

Wij gingen vorige week drie nachten kamperen bij Glamp Outdoor Camp in Schaijk, een enorme aanrader voor gezinnen met jonge kinderen. Overdag kun je de charmante stadjes Ravenstein of Grave bezoeken, 's avonds dineer je om de hoek bij Familierestaurant Charlie, terwijl je kroost buiten in het water of in de binnenspeeltuin speelt. Nadien nog even marshmallows roosteren boven het kampvuur en iedereen is klaar voor een heerlijke nachtrust. 

Je kunt sowieso bij elke Glamp Outdoor Camp terecht tot 29 augustus, maar die in Achterhoek is open tot 30 september en die in Zuna zelfs tot 4 oktober. Op de website vind je niet alleen alle beschikbaarheden, maar ook interessante last-minute aanbiedingen. Tot aan het kampvuur? 

Info: glampoutdoorcamp.nl

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord