Japan & Thailand opnieuw open voor buitenlandse toeristen

Scroll naar beneden

Het regent de laatste tijd reisversoepelingen. In Thailand eindigde op 30 september het nooddecreet rond COVID-19 af. Je kunt er dus opnieuw naartoe reizen zonder een vaccinatiebewijs of negatief testresultaat voor te leggen. In de tweede week van de maand oktober opent ook Japan zijn grenzen opnieuw voor buitenlandse bezoekers en heb je geen visum meer nodig om het land te bezoeken. Ook Taiwan en Hongkong hebben de toegangsregels voor bezoekers versoepeld.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Thailand

Sinds de pandemie is Thailand geleidelijk heropend voor internationaal toerisme. Het land ging de fase van volledige heropening in op 1 juli 2022, met de afschaffing van de Thailand Pass. Buitenlandse reizigers hoefden vanaf dan alleen maar een vaccinatiebewijs of een negatief testresultaat te tonen binnen 72 uur na aankomst. Die regels werden dus afgeschaft vanaf 1 oktober 2022. Daarnaast heeft de Thaise overheid de verlenging van de verblijfsperiode opgetrokken van 30 dagen naar 45 dagen voor toeristen uit landen/gebieden die in aanmerking komen voor een visumvrijstelling (waaronder België). Dit geldt van 1 oktober 2022 tot en met 31 maart 2023.

JApan

Japan stond sinds juni al wel al een aantal buitenlandse reizigers toe, maar daarbij werden zware restricties gehanteerd. Buitenlandse reizigers dienden immers in het bezit te zijn van een visum, moesten maskers dragen en een medische verzekering afsluiten om de kosten voor verzorging bij een eventuele besmetting met het virus Covid-19 te dekken. Bovendien moesten de buitenlandse gasten tijdens hun verplaatsingen in Japan door gidsen worden begeleid. Er werd tevens een limiet van maximaal 50.000 bezoekers per dag gehanteerd. Wel zullen de bezoekers nog altijd een bewijs van vaccinatie of een recent herstel van een besmetting moeten kunnen voorleggen. Met het schrappen van de meeste reisbeperkingen, hoopt Japan snel weer evenveel toeristen te kunnen aantrekken als voor de uitbraak van het coronacrisis het geval was. Toerisme vormt voor de Japanse economie immers een belangrijke bron van inkomsten. Drie jaar geleden, net voor de uitbraak van de coronapandemie, ontving Japan bijna 32 miljoen buitenlandse bezoekers.

Japan was één van de laatste grote economieën die in het kader van de strijd tegen het virus COVID-19 nog steeds zijn grenzen gesloten hield. De Japanse mortaliteit door coronabesmettingen lag lager dan in de andere rijke landen van de wereld. Het Japanse vaccinatiepercentage behoorde tot de hoogste van de hele wereld. Japan heeft ook nooit lockdowns opgelegd of het dragen van maskers verplicht gesteld, maar vele burgers hebben op vrijwillig een aantal beschermingsmaatregelen genomen.

Taiwan & Hongkong

Taiwan zal midden oktober de quarantainevereisten voor internationale aankomsten laten vallen. Hongkong heeft te kennen gegeven de verplichte hotelquarantaine voor buitenlanders te schrappen. In plaats daarvan kunnen binnenkomende reizigers die periode op hun uiteindelijk verblijfsadres uitzitten.

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord