Terug naar overzicht

Je raadt nooit waar deze camping gelegen is ...

Je overdag helemaal onderdompelen in het stadsleven, terwijl je ’s nachts op een gezellige camping kunt overnachten. Een combinatie die velen als een droom in de oren klinkt, maar die je misschien niet direct verwacht in… Parijs.

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

De herfst is het ideale moment om een citytrip te plannen. Het is niet meer zo warm dat je na een halve dag bezweet rondloopt, maar je moet ook niet bang zijn om je vingers eraf te vriezen. Langs de andere kant is de herfst ook het perfecte seizoen om te gaan kamperen. Het Franse bedrijf Huttopia Travel wil deze twee nu combineren.

 

Slapen in Versailles

Wil je na een dagje citytrippen het liefst buiten de stad gaan overnachten, dan kun je naar Camping Huttopia Versailles op 20 kilometer rijden van het centrum en slechts 3 kilometer van het kasteel van Versailles. De camping is gelegen in een oase van groen. Voor een verfrissende duik na een hele dag rondwandelen, kun je terecht in het overdekt en verwarmd zwembad mét kleuterbad. Verder kun je er ook lekker eten in hun vernieuwd restaurant. Om te overnachten heb je keuze tussen houten Cabanes, verschillende soorten tenten en sinds kort ook chalets. Uiteraard kun je ook met je eigen tent, caravan of camper toekomen. Zo kun je ’s morgens een fietstochtje maken in de bossen, terwijl je in de namiddag op een terrasje zit aan de Champs Elysees.

 

Kamperen in hartje Parijs

Als je toch liever in de stad blijft om te overnachten, kun je ook bij CityKamp de Paris terecht. Deze camping ligt in het groene Bois de Boulogne, maar je vindt er ook heel wat stadse invloeden terug. Verder heb je er ook een restaurant met groot terras, speeltuin en moderne sanitaire voorzieningen. Wie bang is om zich blauw te betalen aan parking in de stad, kan met een gerust hart vertrekken. Je kunt je auto gratis parkeren aan de camping, van waaruit een pendelbus naar het metrostation rijdt. Wil je toch liever een dag wegblijven uit het centrum, dan kun je in de buurt een roeiboot huren, gaan zwemmen of een rondje golfen. Overnachten doe je in cottages, pipowagens en tenten. Goedkoper dan op hotel gaan, maar net zo comfortabel, met meer ruimte en natuurlijk in het groen. Parijs zoals je nog nooit hebt ervaren.

Voor meer informatie kun je terecht op huttopia.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord