Terug naar overzicht

Kampeertrip gepland? Deze 3 recepten zijn makkelijk te maken én om duimen en vingers bij af te likken!

Yes, eindelijk mooi weer in zicht! En dat is het ideale moment om er terug op uit te trekken met de camper of tent. Mag het onderweg wat meer zijn dan worstjes uit blik, ravioli of marshmallows? Foodblogster Marta Majewska - aka Everyday Marta - ontwikkelde speciaal voor Camptoo drie camperreceptjes die wij met jullie mogen delen. Smakelijk!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie
  • Everyday_marta en Camptoo

BREAKFAST: appel en blauwe bes granola crisp

Ingrediënten voor 1 individuele portie: 

  • 2 appels 
  • 20 g blauwe bessen 
  • 2 el granola 
  • 1 el neutrale olie 
  • 1 el honing 
  • 1 tl vanille extract 
  • 1 el yoghurt (Griekse yoghurt of vegan yoghurt) 

Zo maak je het: 

Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij in fijne schijfjes. Neem een stuk aluminiumfolie en leg de appelschijfjes in het midden. Voeg olie, honing en vanille extract toe en meng onder de appelschijfjes. Verdeel de blauwe bessen over de appeltjes en werk af met granola. 

Sluit de aluminiumfolie goed en leg op de gril. Laat 20 minuten op de grill bakken, draai om en laat nog 5 minuten op de grill staan. Heeft je camper een oven? Dan kan je dit 20 minuutjes in de 200°C voorverwarmde oven zetten. 

Serveer met een lepel Griekse of vegan yoghurt.

  • Everyday_marta en Camptoo

LUNCHBREAK: Quesadillas

Ingrediënten voor 8 quesadillas: 

  • 8 zachte tortillas (wholegrain) 
  • 320 g cheddar kaas, geraspt 
  • 4 lente uitjes, in ringetjes
  • 20 g verse koriander 
  • 200 g mais (uit blik) 
  • 2 avocado's, in plakjes gesneden 
  • 125 g zure room
  • Sweet chili saus 

Zo maak je het: 

Bestrooi de geraspte kaas gelijkmatig over één helft van de tortilla. Voeg een lepel mais, wat bosuitjes en koriander toe. Leg er een paar plakjes avocado op. Werk af met een beetje kaas en klap de tortilla dicht. Maak zo verder alle tortilla's.  

Leg per keer 2 gevouwen tortilla's in een droge pan naast elkaar. Bak ongeveer 3 minuutjes en draai deze om. Bak nog 1 minuut tot de kaas gesmolten is. Snij de tortilla's in puntjes. 

Serveer met zure room, sweet chili saus en werk af met wat koriander en bosui. 

*Je kan de tortilla's in de pan bakken of op de grill.

  • Everyday_marta en Camptoo

DINNER TIME: kampvuur pizza's

Ingrediënten voor 1 pizza:

  •  150 g bloem 
  • 1 tl zout 
  • 4 g droge gist 
  • 140 ml warm water 
  • 2 el olijfolie 
  • 3 el tomatensaus 
  • 1/2 tl oregano 
  • 30 g geraspte kaas 
  • 1 mozzarella, in plakjes  
  • 1 rode puntpaprika, in plakjes 

Zo maak je het:

Om pizzadeeg te maken (je kunt ook een kant en klare pizzabol gebruiken): meng bloem met gist en zout in een kom of een pot. Voeg warm water en de helft van de olijfolie toe. Meng met een vork tot een deeg ontstaat. Kneed het deeg een paar keer met je handen (maak je handen vet met wat olie). Dek af en laat 30 minuten rijzen. Doe ondertussen een gietijzeren pot op een kampvuur en laat deze opwarmen. 

Zet de gietijzeren pot van het vuur en bestrijk de bodem en zijkanten met wat olie. 

Strek het pizzadeeg met je handen. Leg het in de ingevette pot. Dek deze af en zet 5 minuten op het  kampvuur. 

Draai het pizzadeeg om, doe de tomatensaus erop en besprenkel met oregano. Doe de geraspte kaas, de rode puntpaprika plakjes en mozzarella plakjes erop. 

Dek af en laat verder bakken op het kampvuur gedurende ongeveer 5-10 minuten. Je kan na 5 minuten checken hoe lang de pizza nog nodig heeft. 

Zelf zin gekregen om op pad te gaan en wil jij binnenkort gezellig dineren in je eigen camper? Het aanbod van campers en caravans vind je hier.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord