Terug naar overzicht

Manhattan aan de Maas

Rotterdam is met haar architectuur steevast de meest moderne stad van Nederland. De landmarks hebben meestal een specifieke connectie met het water: zij het aan, op als over de wateren van de Maas. Ook aan vaste wal ben je even zoet met het spotten van architectonische hoogtepunten!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Blaakse Bos

Waarschijnlijk is dit een van de meest Instagramwaardige plekken in Rotterdam. De kubusvormige woningen werden door Piet Blom ontworpen als een soort dorp in de stad, waarbij de boomvormige huizen een volledig ‘bos’ vormen. Gluur zeker eens binnen in de binnenpleintjes van het complex, net gelegen aan de Oude Haven. Je vindt er verschillende winkeltjes en het eveneens het kleinschalige Schaakstukkenmuseum.

Drijvend Paviljoen

Drijvend op de Rijnkaai, tussen Kop van Zuid en Katendrecht, vind je deze geodetische koepels. Ze stijgen en dalen mee met het water, wat het een van de pilootprojecten voor een klimaatbestendiger Rotterdam maakt. Extra dimensie op de Rijnkaai is het drijvend kunstproject Dobberend Bos waarbij 20 Hollandse iepen in gerecycleerde boeien op het water voor wat groen zorgen.

De Erasmusbrug

Ondertussen is deze enorme hangbrug uitgegroeid tot een van de symbolen van de havenstad Rotterdam. De 139 meter hoge stalen pyloon wordt mede dankzij zijn witte kleur in de volksmond ‘De Zwaan’ genoemd. Neem zeker eens een van de waterbussen, hier geniet je namelijk van het beste uitzicht over de Erasmusbrug.

De Markthal

Last but not least: het foodiewalhalla in Rotterdam is het summum van de hedendaagse architectuur in de stad. De architectuur van de Markthal is - zacht uitgedrukt - experimenteel te noemen. Kijk bij het inslaan van het vele lekkers zeker eens omhoog naar het kleurrijke kunstwerk ‘Horn of Plenty’, vaak gezien als de ‘Sixtijnse Kapel van Rotterdam’. Aan jou om uit te maken of het zijn bijnaam waard is. Meer info via www.markthal.klepierre.nl.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord