Mechelen, kunststad met een grote K

Scroll naar beneden

Welkom in de stad van de Maneblussers. Dat is de Sint-Romboutskathedraal, een rijk Bourgondisch verleden en nog meer erfgoedtoppers in een en dezelfde compacte stad. Stil je cultuurhonger nog deze maand in Mechelen. Visit Mechelen heeft namelijk een super deal lopen: boek je één overnachting, krijg je er zomaar even eentje gratis bij.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Uitbundig verleden

Terug de tijd in? Dat doe je zelfs tweemaal in het prachtige renaissance stadspaleis Hof van Busleyden. In de expo 'Uitbundig verleden, de Bourgondiërs door Romantische ogen' kijk je immers naar de 15e en 16e eeuw door de bril van kunstenaars uit de 19e eeuw. Met een hedendaagse kritische blik kijk je naar dit Romantisch escapisme, een mijmering naar de grootsheid onder de Bourgondische hertogen. Deze diepe drang komt tot uiting in de 70 werken, ondergebracht in de monumentale ondergrondse expositieruimte. Nog tot 27 februari kan je je vergapen aan deze niet te missen tentoonstelling.

Tip voor een ultieme beleving: iedere zondagnamiddag kan je aansluiten bij de instaprondleiding. Meer info en tickets via hofvanbusleyden.be.

  • Expo 'Uitbundig verleden, de Bourgondiërs door Romantische ogen' in het Hof van Busleyden

3600 seconden

De gezellige Grote Markt in de winter

Kunst in evenveel seconden, in Het Kunstuur kan dat. Onder leiding van bekende en minder bekende Vlamingen graaf je dieper in op topwerken van Belgische kunstenaars van pakweg tussen 1850 en 1950. Wees maar zeker dat je geprivilegieerd bent, want veel werken komen uit een privécollectie en worden maar zelden eerder tentoongesteld. Het Kunstuur is helemaal coronaproof, want vertellers als Maaike Cafmeyer, Stijn Meuris en Guido Belcanto komen digitaal tevoorschijn naast de werken. Het geheel wordt opgeluisterd door muziek van Dirk Brossé, die heerlijk weerklinkt in de historische Heilige Geestkapel.

 

Tickets en meer info op de website van Het Kunstuur.

 

Mechelse verwonderingen

De Sint-Romboutstoren beklimmen tijdens je bezoek aan de stad staat ongetwijfeld al op je lijstje. Maar wat dacht je van het Paleis van Margareta van Oostenrijk, de Wintertuin Ursulinen of het oervlaamse karakter van het Begijnhof? Stuk voor stuk pareltjes: check de volledige Top 10 die Visit Mechelen samenstelde en vervolledig je culturele trip.

 

Twee voor de prijs van één

Trek er nog dit jaar op uit voor een culturele trip. Tot en met 2 januari kan je genieten van ‘an offer you can’t refuse’: 1+1 gratis overnachting in een van de Mechelse hotels. En ja, het ontbijt is inbegrepen. Visit Mechelen stelde een aanbod van hotels in de stad samen waaruit je kan kiezen. Boeken kan via de website van de vermelde hotels of neem rechtstreeks contact op. De gratis nacht is automatisch inbegrepen bij boeking.
Snel zijn is de boodschap.

 

Meer weten?

Wil je het compacte Mechelen ontdekken? Je vindt alle cultuurschatten en andere to do’s op de officiële website van Visit Mechelen.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord