Terug naar overzicht

Met de veerboot naar Noorwegen vanaf april 2022

  • Kristiansand

Vanaf april met de veerboot naar Noorwegen, klinkt goed niet? Drie keer per week zal de boot vanuit Groningen in Nederland naar Noorwegen varen. Op die manier reis je een pak duurzamer en kun je je auto meenemen. Boeken maar!

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

Met de boot naar je vakantiebestemming varen past helemaal in het plaatje van slow travel, waarbij je uitgerust op je bestemming terechtkomt en direct kunt verder reizen. Het is uiteraard ook een duurzaam alternatief voor een vlucht. Zowel Groningen als Noorwegen verwachten dan ook veel van deze samenwerking op vlak van vergroening, verduurzaming en toerisme.

MS Romantika vertrekt vanuit het Groningse Eemshaven en vaart dan rechtstreeks naar het Noorse Kristiansand. Deze stad staat bekend om zijn cultuur en verschillende musea, zoals: het SKMU Sørlandets kunstmuseum, het Cannon historisch museum en het openluchtmuseum. Daarnaast is ook de natuur enorm indrukwekkend. Op het eiland Odderøya kun je wandelen tot aan de vuurtoren en ben je direct in Scandinavische sferen.

Vanuit Kristiansand kun je ook starten aan een roadtrip richting Geirangerfjord bijvoorbeeld. Zelf op de weg kun je je ogen uitkijken met verschillende natuurverschijnsels die aan je voorbij trekken: gletsjers, rotsformaties, rivieren en watervallen. Een uniek beeld van het zuiden van Noorwegen met als eindbestemming het prachtige Geirangerfjord.

  • Geirangerfjord

De reis duurt zo’n 18 uur, dus een hut boeken is geen overbodige luxe. Vaar je zonder auto dan betaal je voor een heen-en-terugreis naar Noorwegen vanaf €225. Met auto, camper of caravan zit je aan €250 per persoon. Het schip kan zo’n 2500 mensen vervoeren en vaart drie keer per week. Je kunt nu je tickets al boeken op booking.hollandnorwaylines.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord