Overwinteren op de Canarische eilanden tijdens een luxecruise

Scroll naar beneden

In de grijze maanden februari en maart lijkt de lente nog ver weg en daarom organiseert rederij Seabourn vier luxueuze cruises die je naar de zonovergoten Canarische eilanden voeren.

Stap aan boord van het cruiseschip Seabourn Encore en trakteer jezelf op een voorschot op de lente. Tien dagen lang verzet de bemanning van het schip hemel en aarde om je in de watten te leggen. Trouwe Seabourn-klanten weten al waaraan ze zich mogen verwachten. De bemanning beheerst het subtiele evenwicht tussen topservice en toch gewoon doen. Geen harkerig gedoe dus, maar een persoonlijke en humoristische aanpak die voelt als thuiskomen.

Bubbel vol luxe

In februari en maart gooit de Seabourn Encore de trossen los in het Portugese Lissabon voor drie cruises van tien of elf dagen naar de Canarische eilanden. Inschepen is het paradijs betreden. Je laat het winterse Europa achter je en ruilt vrieskou en gure oostenwind in voor een bubbel vol weelde en ruimte, klaar om naar het zuiden te varen. Seabourn Encore is dan ook een klepper van formaat, 210 meter lang met aan boord vijf restaurants, bars, driehonderd suites en een zonovergoten dek.

Yoga en mindfulness

De eerste dag zet je koers van Lissabon naar Madeira, maar onderweg zal je je geen minuut vervelen. Geniet van een dampende cappuccino in de Seabourn Square, een gezellige lounge waar je wegzinkt in de zetels met een goed boek uit de bibliotheek. Wie nog pleinvrees heeft, laat gewoon een flesje champagne en kaviaar aanrukken in de veranda van zijn suite.

Even de beentjes strekken? Volg een yoga-, Pilates- of Tai Chi-sessie en laat je persoonlijk begeleiden tijdens je work-out op toestellen van Technogym in de fitnesszaal. De loopbanden en fietsen kijken uit over de oceaan.

Onder de eerste straaltjes zon kan je een duik nemen in het buitenzwembad of van een zen-moment genieten in de jacuzzi, uiteraard met zicht op de Stille Oceaan. Optioneel kan je je laten verwennen in de Spa & Wellness door een Mindful Living Coach, een door de visionaire pionier Andrew Weil gecertificeerde yoga- en meditatiecoach. Neem deel aan het ‘Mindful Living Program’ en krijg je hele reis lang inspiratie over een holistische geest en lichaam.

The Retreat is dan weer een ingetogen hoekje op het dek waar je in alle rust geniet van gezonde hapjes, vers fruit of een cocktail. Tot 28 gasten kunnen onder de bloemvormige overkapping pootje baden in de centrale whirlpool of zich in de comfortabele ligzetels vleien terwijl je afgeschermd bent van de zon en de wind. Persoonlijke spa-behandelingen zijn mogelijk, maar je kan je ook terugtrekken in één van de vijftien luxueus ingerichte privécabanas, waar een flatscreen-tv en goed gevulde ijskast je opwachten.

Vijf toprestaurants

Ook de inwendige mens komt ruimschoots aan zijn trekken aan boord van de Seabourn Encore. Het schip telt maar liefst vijf toprestaurants die elk hun eigen accent leggen. The Grill komt volledig uit de koker van sterrenchef Thomas Keller. Hij stelde het menu samen in harmonie met het interieur, de verlichting en de muziek. Het populaire restaurant schotelt iconische steakhouse-klassiekers uit het Amerika van de jaren vijftig en zestig voor met een moderne twist, kortom een plaats waar food en storytelling met elkaar versmelten. 

Earth & Ocean at the Patio schotelt je aan de rand van het zwembad Koreaanse voorgerechten tot gebakken Camembert voor, een creatieve manier om kennis te maken met de wereldkeuken. In buffetrestaurant The Colonnade speel je je ontbijt binnen op het zonovergoten buitenterras, de gedroomde locatie om je dag goed te starten. The Restaurant is dan weer een tikje formeler en biedt heerlijke gerechten à la carte. Wie verzot is op maki rolls, sushi, salades en sashimi moet zeker eens langs in het Sushi-restaurant. De koks gaan er voor je ogen aan de slag met verse ingrediënten.

Cocktails onder de sterren

Tussen de maaltijden door en ‘s avonds kan je in de Sky Bar terecht voor een tropische cocktail onder de sterrenhemel. Trakteer jezelf op een kopje koffie of thee in de Observation Bar, een lounge waarvan de naam het panoramisch uitzicht verraadt. Dankzij de ultra all-inclusive van Seabourn kan je zorgeloos genieten van al dat lekkers. 

Het diner betekent niet het einde van de avond. In de Grand Salon pik je topentertainment mee, van lokale culturele producties, cabaretshows en klassieke concerten tot comedy shows, kookdemonstraties en wervelende gastsprekers.

Op stap naar de Canarische eilanden

Na een dag varen tekent Funchal, ofwel Madeira, zich af aan de horizon: het eerste van de vijf of zes Canarische eilanden waar je zult aanmeren. Je komt er ‘s ochtends aan en vertrekt ‘s avonds, waardoor je tijd zat hebt om in alle vrijheid te proeven van je bestemming. Ofwel ga je op eigen houtje op pad, ofwel kies je voor een van de uitgestippelde excursies die je laten kennismaken met enkele toppers. 

Wat dacht je van een rondleiding in het Reid's Palace Hotel waar Sir Winston Churchill en de Ierse schrijver en Nobelprijswinnaar George Bernard Shaw hun vakantie doorbrachten? Wie avontuurlijker is ingeteld, kan de straten van de Livramento-heuvel afscheuren met een typische Madeira-slee of de geheimen van het eiland ontdekken tijdens een 4x4-tocht, te voet of met een e-bike. Op bijna elk eiland staan ook bustours op het programma, wijnproeverijen of de mogelijkheid om een wagen met privé-gids te huren.

Santa Cruz De La Palma is uitgeroepen als UNESCO World Heritage Biosphere Site voor zijn unieke vulkanische landschap dat zich voor je ogen uitstrekt tijdens een bezoek aan la Cumbrecita, een uitzichtpunt op de grootste krater ter wereld. Aangezien de hemel boven la Palma een van de helderste is in de noordelijke atmosfeer, kan je er ‘s avonds door een telescoop naar de sterren turen. Het grootste van de zeven Canarische eilanden is Tenerife. Je beklimt er de Teide, met zijn 3.718 meter de hoogste berg van Spanje of stapt er aan boord van een catamaran, op zoek naar walvissen en dolfijnen.

In de voetsporen van Christoffel Columbus

In San Sebastian De La Gomera ontdek je het ‘Garajonay National Park’, een adembenemende rotsformatie op meer dan duizend meter hoogte. In 1492 zette ontdekkingsreiziger Christoffel Columbus voet aan wal van dit eiland voordat hij verder voer naar Amerika. Bezoek het Casa de Colón waar hij verbleef en de Iglesia de la Asunción, de kerk waar hij en zijn bemanning de mis bijwoonden voor ze het ruime sop kozen. De Tecina Golf Club heeft voor golfers een van de meest bijzondere ervaringen ter wereld in petto. De achttien holes verrassen je namelijk op unieke panorama’s op de Atlantische Oceaan.

Op Las Palmas kan je de krater van de vulkaan Caldera de Bandama verkennen en het versterkte Fortaleza de Ansite bezoeken dat op een steile rotspunt balanceert. Afsluiten doe je in Lanzarote, het meest noordelijke Canarische eiland dat beter bekend staat als het vulkaaneiland. Adembenemende landschappen dus, die je een dag lang in de ban houden. Verken het eiland per bus of op de rug van een kameel of maak kennis met het werk van kunstenaar en architect Cesar Manrique. Hij was een van de bekendste inwoners van Lanzarote en ontwierp zijn eigen woning in een lavagrot. Zijn vulkaanhuis huisvest vandaag een museum dat volgestouwd werd met hedendaagse kunst.

Meer weten?

The Seabourn Encore vertrekt vanuit Lissabon op 19 februari, 1 maart en 22 maart voor cruises van tien of elf dagen naar vijf of zes verschillende eilanden. Prijzen vanaf € 3.799 per persoon. Vanaf 2 april zet het schip koers via Menorca en Malta naar de Griekse eilanden, een onvergetelijke ontdekkingstocht van vijftien dagen. Voor een extra lange vakantie kan je verschillende cruises combineren. Ontdek het volledige aanbod bij rederij Seabourn.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord