Terug naar overzicht

Reisinspiratie: Brugge, Hasselt, Hot List en meer

Om de week selecteren we opvallend, inspirerend en interessant reisnieuws uit de actualiteit. Musea die de deuren (opnieuw) openen, een toplijstje vol nieuwe luxehotels en virtuele trips om van te watertanden.

  • Jente De Roust
    TekstJente De Roust

Musea mogen eindelijk opnieuw hun deuren openen. Voor FOMU in Antwerpen meteen de unieke gelegenheid om de veelbezochte fototentoonstelling ‘Stephan Vanfleteren - Present’ tot midden september te verlengen. Van z’n iconische persbeelden tot doordringende portretten: een rijk oeuvre dat meer dan 100.000 bezoekers reeds kon bekoren. Meer info en tickets via fomu.be.

In Hasselt dan weer gaat Z33 na twee maanden lockdown alsnog open. Je dwaalt er tussen de architectonische ruimtes, vol hedendaagse kunst. In de werken zit vaak een tikkeltje maatschappijkritiek in verwerkt. Trek je liever de buitenlucht in? Dan kan je rondtrekken in het Hasseltse landschap waar verschillende openluchtkunstinstallaties neergepoot werden. Met als ‘toppertje’ ‘Reading between the Lines’ in Borgloon. Plan je bezoek via www.z33.be.

Het vermaarde Condé Nast publiceerde haar Hot List voor 2020 vol nieuwe luxehotels in Europa. Van Saint-Tropez tot het Hoge Noorden, de neusjes van de zalm in de hotellerie vind je namelijk verspreid over het continent.

Brugge in 360° is volgens ons de meest impressionante virtual tour van België. Starten doe je in vogelperspectief, recht boven de Brugse binnenstad. Vandaar uit daal je verder af naar de top van het Belfort of land meteen aan de selfiehotspot, de Rozenhoedkaai. Mis zeker de Jeruzemkapel niet, een pareltje op je virtuele tour.

Wil je een stapje verder gaan? Trek dan samen met Morten op pad tijdens een 4-daagse fotografietip, tot je knieën in het winterse Noorse landschap. Het YouTube-filmpje zit boordevol tips en inspiratie om zelf je telelenzen af te stoffen en de fauna en flora gade te slaan.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord