Terug naar overzicht

Reisinspiratie: het Munchmuseum, Ierland, La Réunion en meer

Om de week selecteren we opvallend, inspirerend en interessant reisnieuws uit de actualiteit. Dromerige reisvideo’s, online museumtours en een nieuwe hotspot in de IJslandse hoofdstad: ook deze week dromen we verder.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Als alles goed gaat opent het gloednieuwe Munchmuseum in Oslo in de herfst haar deuren. Het impressionant collectiegebouw belooft een van de meest indrukwekkende in de reeds ultramoderne skyline van de Noorse hoofdstad te worden. In aanloop van de opening - en gezien de huidige omstandigheden - ging het museum met haar uitstekende gidsen een aantal keren live op Facebook. Het ‘wannabe’ privébezoek werd ondertussen meer dan 1 miljoen keer bekeken.

Droom nu, reis later en vul je hart met Ierland. In deze knappe video krijgen we meer dan alleen goesting om deze groene republiek in te duiken van zodra het weer kan en mag.

La Réunion gaat eenzelfde toer op en vertrekt in deze inspirerende boodschap op zoektocht naar de wereld van morgen - ‘Blijf vandaag thuis voor een betere wereld morgen’. Een niet mis te verstane boodschap, versterkt door de groene, ruige natuurschatten van dit paradijselijke eiland op de achtergrond.

Het team van The Points Guy UK mag één kaarsje uitblazen. De vloggers en bloggers van de blogsite werden in geen tijd hot met hun ongezouten mening over de verschillende reisklasses van een aantal luchtvaartmaatschappijen. In 365 dagen verwierven de reisbloggers naam en faam. We kwijlen steeds opnieuw stiekem weg bij hun reviews over First Class en de luxueuze airport lounges. Vooraleer je jouw vliegticket boekt, doe je er goed aan om te grasduinen in de recensies van The Points Guy.

IJslanders zijn niet vies voor funky ideeën. De drie mannen achter Glacier Fire gingen dan ook aan de slag met het puurste wat het land bezit: gletsjerwater. Hiermee brouwen ze onder meer wodka, gin, tonic en whisky. Proeven kan in de recente geopende bar ICE + FRIES waar een robot je lievelingsdrankje in 1-2-3 mixt.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord