Terug naar overzicht

Reizen met kinderen: Roompot Eksel als leukste vakantiepark

In het Limburgse natuurdomein Bosland kun je sinds dit najaar logeren in het meest duurzame vakantiepark van ons land. Roompot opende in Eksel immers de deuren van hun nieuwe vestiging en zorgde zo voor de ideale uitvalsbasis voor een geslaagde vakantie in eigen land.

  • Birte Govarts
    Tekst & foto'sBirte Govarts

Al jaren is Roompot in Nederland de grootste aanbieder van vakantieparken. Vorig jaar openden ze in Bredene ook een eerste vakantiepark in ons land. En sinds enkele maanden kun je dus terecht bij Roompot Eksel. Wat meteen opvalt wanneer we arriveren, is de lay-out van het park. Er is zo goed nagedacht over het ontwerp en de plaatsing van de huizen, dat je écht een gevoel van privacey hebt. Ook het interieur van ons verblijf voor het weekend stelt niet teleur. De woonkamer is ruim en heeft een gerieflijke open keuken, de slaapkamers zijn gezellig. En da's maar goed ook, want het regent het hele weekend zo hard dat we amper buiten kunnen komen. Gelukkig hebben we voldoende speelgoed mee voor Dex - het enige kind in het gezelschap - én leesmateriaal voor ons. Aaaaah, rust!

Bosland boven!

Aan leuke activiteiten is er in de omgeving nochtens geens gebrek: Bosland is het grootste avonturenbos van Vlaanderen. Het omvat de openbare natuurgebieden van Lommel, Hechtel-Eksel, Pelt en Peer, is 5.137 hectare groot en biedt tal van mogelijkheden voor wie er van de natuur wil genieten: wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden ... Noem maar op! Ook 'Fietsen door de bomen' vind je hier terug, en dat was - door de regen - onze enige uitstap tijdens ons weekend Roompot. Toegegeven: wij wandelen het parcours in plaats van het te fietsen, maar zijn serieus onder de indruk. Hoe leuk is dit?! We komen zeker terug wanneer het mooi weer is!

Praktisch

Je kunt bij Roompot Eksel terecht voor een verblijf in beperkt comité van vier tot zes personen. Toch zin om j volledige familie uit te nodigen? Geen probleem, want enkele woningen kunnen tot 16 personen accomoderen. Vanaf € 248 voor een weekend. Houd er rekening mee dat het park nog in opbouw is. Bepaalde faciliteiten - zoals het hoofdgebouw en zwembad - zijn momenteel dus nog niet aanwezig.

Info

roompot.be

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord