Terug naar overzicht

REVIEW De nieuwe Nokia XR20, de perfecte partner-in-crime voor al je avonturen?!

Wie Nokia hoort, herinnert zich hoogstwaarschijnlijk meteen de klassieke 3310 en hoe dat robuuste apparaatje zelfs een atoombom zou overleven. Wanneer we voor de zoveelste maal ons hart vasthouden als onze smartphone valt, denken we mijmerend terug aan die zorgeloze, oude tijd. Want die komt niet meer terug, toch?!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Wel, daar kan de nieuwe Nokia XR 20 verandering in brengen. Dit nieuwe model ziet er niet enkel goed uit, hij is vooral ontworpen om de tand des tijds te doorstaan. Zo'n uitspraken toetsen wij natuurlijk graag aan de werkelijkheid, dus we namen de proef op de som en gingen met de Nokia XR20 op een avontuurlijke tocht doorheen het Italiaanse Toscane. Een korte samenvatting van wat deze telefoon allemaal meemaakte: hij viel enkele malen bij het klauteren op de bergtoppen van het eiland Elba. We namen hem mee in de nattigheid van een natuurlijk thermaalbad en onder de watervallen van de Mulino di Saturnia. En hij werd natuurlijk continu blootgesteld aan de snikhete temperaturen van het landelijke Italië.

Wat blijkt? Wat beweerd wordt, klopt wel degelijk. De Nokia XR20 is bestendig tegen krassen, vallen, hoge temperaturen en water. Het scherm ziet er nog steeds piekfijn uit en de cover vertoont slechts enkele 'schaafwonden'. Dat komt door zijn ultrasterke case, die een extra valbeschermhoesje overbodig maakt, en het stevige Gorilla Glass-display. 

We mogen bovendien niet vergeten te vermelden dat de Zeiss-camera haarscherpe foto's maakt en de opgeladen batterij dagenlang meegaat. Er zijn ten slotte twee extra fysieke noodknoppen voor Google Voice Assistant en bijvoorbeeld een hulpnummer. Handig voor wie (te) avontuurlijk is en in een benarde situatie terechtkomt. Enig minpuntje? Alle pluspunten zorgen dat deze Nokia een pak groter én zwaarder is dan de huidige standaard. Je stopt hem dus liever in je rugzak, dan in je broek, maar wat ons betreft is dit toestel écht een absolute aanrader voor elke avonturier en actieve reiziger.

XR20 (€ 499) Nokia
Info: nokia.com/phones/nl_be/nokia-xr-20.

  • Foto genomen met de Nokia XR 20

  • Foto genomen met de Nokia XR 20

  • Foto genomen met de Nokia XR 20

  • Foto genomen met de Nokia XR 20

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord