Terug naar overzicht

Rotterdam: praktische info

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Praktische info voor je citytrip naar Rotterdam!

TRANSPORT

Rotterdam is vanuit België vlot bereikbaar met de trein. De snelste mogelijkheid is de Thalys vanuit Brussel-Zuid en Antwerpen-Centraal, respectievelijk 70 en 32 minuten. Tickets vanuit beide Thalysstations zijn beschikbaar vanaf € 29, enkele reis. Een alternatief is de internationale InterCity tussen Brussel en Amsterdam. In ruim 2 uur geraak je vanuit een van de drie grote Brusselse stations en ruim 1 uur vanuit Antwerpen-Centraal en Berchem in het ‘Manhattan aan de Maas’. Meer info via www.thalys.com, www.b-europe.com en www.nsinternational.nl.

Met de wagen ben je bijna even snel in Rotterdam, met een gemiddelde ritduur van 1.45u vanuit Brussel. De Park & Rides in de randstad bieden dan weer in combinatie met het openbaar vervoer een goede en voordeligere verbinding naar het stadscentrum.

TER PLAATSE

Het openbaar vervoer (RET) is met de metro, tram en bussen het meest comfortabele transportmiddel voor Rotterdam. Zo reis je snel tussen de diverse stadsdelen, waarbij je een stevige wandeling vermijdt. Je kan gebruik maken van het openbaar vervoer met een dagpas van € 8. Deze wordt verkocht in de RET-automaten in de metrostations en in bepaalde winkels. Wil je een daguitstap maken vanuit Rotterdam? Dan laat de Tourist Day Ticket je voor € 13,50 onbeperkt gebruikmaken van het openbaar vervoer in Rotterdam, de waterbussen en de buslijnen binnen Zuid-Holland. Ideaal voor een dagje uit naar bijvoorbeeld Den Haag of de molens van Kinderdijk.

Zoals het bij quasi iedere Nederlandse stad betaamt, is de fiets niet weg te denken uit het straatbeeld. Rotterdam heeft dan ook een uitgebreid netwerk aan fietspaden, waar je zorgeloos gebruik van kan maken. Er zijn talloze bedrijfjes in het Rotterdamse straatbeeld die fietsen verhuren, of ga met een app, zoals GoBike en Donkey Republic, op zoek naar een deelfiets.

NUTTIGE WEBSITES

Op de website van de toeristische dienst vind je alle informatie voor jouw bezoek aan Rotterdam. Je vindt er allerhande tips, eetadresjes en to do’s binnen en buiten het stadscentrum. Met de handige evenementagenda haal je het beste uit je trip. Snel informatie opzoeken op je smartphone? Dan is de Rotterdam Tourist App het ideale reismaatje. Meer informatie via www.rotterdam.info.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord