Terug naar overzicht

Tip in België: De Ninglinspo

  • © FTPL P.Fagnoul

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Aan de naam te horen lijkt dit bergriviertje ergens op een tropisch eiland te liggen. Maar niets is minder waar want de enige bergrivier die we hebben, ligt in de provincie Luik. Je kunt een unieke wandeling maken langs deze stroom door de weelderige natuur van de Ardennen. De wandeling begint in het dorpje Sedoz, vlakbij Luxemburg, en heeft blauwe bewegwijzeringsbordjes. Op deze tocht van 6 km kom je langs wilde paden met smalle houten bruggetjes, watervallen en mini-meertjes. Op de idyllische plekken onderweg kun je een duik nemen in het riviertje. Bij het einde van de route kom je uit op het panoramapunt Drouet van waar je een adembenemend uitzicht hebt over de vallei. Meer info via www.ninglinspo.net.

Insider tip: Iets verder van de rivier, in de gemeente La Reid, vind je het sprookjesachtige Charmille du Haut-Marêt. Het is een haagbeukentunnel van bijna 600 m en 4700 bomen. Meer info via wwww.walloniebelgiquetourisme.be.

Logeren in de buurt: Hotel Manoir de Lébioles is gesitueerd in een feeëriek kasteel. Het hotel telt 16 ruime suites en een luxueuze spa. Reserveren vanaf €201 per nacht via www.manoirdelebioles.com.

Eten in de buurt: In Restaurant La Maison zit je letterlijk in het huis van de Chef. Reserveer op een warme zomeravond een tafeltje op het terras, het uitzicht over de Ardense natuur krijg je er gratis bij! Meer info via www.restaurantlamaison.be.

  • © Pierre Pauquay

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord