Terug naar overzicht

Tip in België: Grenspark Kalmthoutse Heide

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Deze gigantische heide ligt op de grens tussen België en Nederland in de stad Kalmthout. Dit stuk grond is officieel een stiltegebied en de natuurlijke geluiden die je er hoort, gaan nooit boven 40 decibel. Vijventwintig bewegwijzerde wandelingen leiden je langs de heide, bossen, weilanden, duinen en polders van het park. Onderweg loop je misschien langs een kudde koeien of schapen die de heide begrazen. In de zomer en tijdens droge periodes zijn vaak bepaalde delen van het park ontoegankelijk door brandgevaar. Maar een heidebrand is niet altijd nefast, het zorgt er namelijk voor dat planten opnieuw de kans krijgen om te groeien. Check op voorhand dus de website van het park voor updates. Meer info via www.grensparkkalmthoutseheide.be.

Insider tip: Naast het Grenspark ligt het Arboretum van Kalmthout. Het is een 12,5 ha grote botanische tuin met meer dan 7000 plantensoorten en 150 jaar oude bomen. Meer info via www.arboretumkalmthout.be.

Logeren in de buurt: Hotel Jerom ligt op de grens van het natuurpark. Zowel de architectuur van het gebouw als het interieur is uniek, geen twee kamers zijn hier hetzelfde. Vanaf €115 per nacht, reserveren via www.hoteljerom.com.

Eten in de buurt: Het Strijboshof is een grote villa middenin een park met vijver en speeltuin. In de Taverne-Restaurant kun je ontbijten, gewoon iets drinken en uitgebreid dineren. Meer info via www.strijboshof.be.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord