Terug naar overzicht

Vangst van de dag: Boutique vakantiehuis Mellow in Antwerpen + interview met eigenares

De Goodbye-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw avonturen beter, makkelijker, leuker of spectaculairder kan maken. Deze week: het gloednieuwe vakantiehuis Mellow in Antwerpen.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Onlangs opende op het Mechelseplein in Antwerpen een nieuw boutique vakantiehuis. Mellow beschikt over vier slaapkamers en drie badkamers, goed om er in totaal met tien personen te overnachten. Eigenares Nikki Jacobs vertelt hoe Mellow tot stand gekomen is:  'Een vijftal jaar geleden kocht ik mijn eerste appartement op ’t Zuid. Oorspronkelijk ging ik zelf in het appartement wonen, maar net op dat moment leerde ik mijn vriend kennen. Ik trok bij hem in en verhuurde mijn appartement via Airbnb. Ik vond het fantastisch om toeristen bij mij te ontvangen en hoopte er ooit mijn business van te kunnen maken.’

Twee jaar geleden, tijdens de coronacrisis, was het dan zover. ‘Net als veel mensen ging ik op dat moment door een reflectiemoment. Ik besloot om verder te gaan in de hospitality-sector en kocht een voormalige bed & breakfast. Op datzelfde moment kwam het huis van mijn grootouders leeg te staan. En nog iets later kwam een derde pand in het centrum van Antwerpen op mijn pad. Met die drie locaties wil ik iets aanbieden in Antwerpen dat er nog niet echt is. Er is namelijk een enorm aanbod aan slaapplaatsen in de stad, maar niet voor groepen.’

  • Eigenares Nikki Jacobs

Maar Mellow is meer dan enkel een vakantiehuis voor groepen. ‘Ik houd zelf van comfort en wil daar gerust voor betalen. Ik merkte al snel dat daar nog een grote markt voor is.’ Mellow is daarom een premium vakantiehuis mét (indien gewenst) extra diensten. Zo kun je een privé-kok inhuren, de ijskast voor aankomst laten vullen of zelfs je volledige weekend laten plannen. ‘De bedden zijn opgemaakt en alle badkamerartikelen zijn gratis te gebruiken. Je krijgt met Mellow dus eerder een hotel-beleving, maar dan wel on your own terms, volgens je eigen schema en ritme.’

Overnachten met tien personen in Mellow kan vanaf €900 per nacht. Meer info en reserveren via mellow-antwerp.com.

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord