Terug naar overzicht

15X uniek overnachten in Wallonië

  • La Tour de Larbuisson

De vakantie is officiëel gedaan. Gelukkig telt 2022 nog 17 weekends om er even tussenuit te knijpen. Wij tippen alvast vijftien unieke overnachtingsplaatsen in Wallonië om je volgende weekendje weg al te plannen. Enjoy!

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Henegouwen

1. 7 Sources @ Sivry-Rance 

In het zuiden van de provincie, op het domein van 7 Sources, staan drie géodômes of panoramische koepels. Alle drie zijn ze voorzien van een dubbel bed, een douche en een toilet. Bovendien werd voor elke koepel een terras aangelegd, waar je ten volle kunt genieten van de omgeving en de natuur. Nood aan wat extra in- of ontspanning? Dan kun je op het domein pilateslessen volgen of een massage boeken. Enjoy! 

2. Château de Ramegnies-Chin @ Doornik 

Het rustig gelegen kasteel van Ramegnies-Chin ligt vlakbij Doornik. Je kunt in deze bed & breakfast kiezen uit een van de zes kasteelkamers (inside tip: wij vinden vooral Chambre du Balcon een aanrader). Tijdens de zomermaanden kun je bovendien een heerlijk verfrissende duik nemen in het grote zwembad in de achtertuin.

3. Pairi Daiza Resort @ Brugelette 

Écht beestig overnachten kun je sinds kort in het resort van Pairi Daiza. Zo heb je vanuit de Full Moon Lodge zicht op de beren en wolven, in de Ours Blanc House zwemmen de ijsberen langs je slaapkamer en in de Tiger House kom je oog in oog te staan met een van de indrukwekkendste dieren van onze planeet. Gasten van het resort mogen ’s ochtends een uur vroeger het park betreden om in alle rust de dieren te bewonderen. 

  • Prijs: Vanaf € 128 per persoon per nacht, avondmaal en ontbijt zijn inbegrepen, net zoals de toegang tot het park
  • Info: pairidaiza.eu
  • Château de Ramegnies-Chi

Luik

1. Abarolodge @ Hannut 

Abarolodge is een hippe blokhut uit massief hout van 44m². Op het gelijkvloers vind je de moderne keuken en het salon. De twee slaapkamers bevinden zich boven. De duurzame lodge is gemaakt met materialen uit de regio . Bovendien wordt er enkel gebruik gemaakt van herbruikbare energie. Abarolodge ligt in de prachtige regio Terre de Meuse, net onder de taalgrens. 

2. Le Chant des Étoiles @ Spa 

De naam van deze accommodatie werd niet zomaar gekozen. Vanuit het bed in deze bijzondere constructie van metaal en glas heb je immers - als de weersomstandigheden het toelaten - zicht op een prachtige sterrenhemel. Het biologische ontbijt is inbegrepen in de prijs! 

  • Prijs: Overnachten kan doorheen de week voor € 245 per nacht, tijdens weekends en feestdagen € 260 per nacht
  • Info: chantdesetoiles.com

3. La Tour de Larbuisson @ Herve 

Een oude elektrische toren uit 1930 werd omgetoverd tot een unieke logeerplek. De kleine ruimtes - allemaal 2,5 meter op 2,5 meter - werden slim en modern ingericht. Verdeeld over de vier etages vind je een keuken, badkamer, slaapkamer en salon. Boven in de toren heb je een uitzicht van 360° over de weilanden van de Pays de Herve.

  • Le Chant des Étoiles

    Barbara Brixh

Namen

1. Dom’Up @ Hodoumont 

De Dom’Up is een glampingtent die tussen de bomen hangt. Via een metalen ladder klim je op het vier meter hoge platform* waar je overnacht. Je gaat in de Dom’Up helemaal back to basics want in de tent is geen elektriciteit, de douche op de grond beschikt enkel over koud water en koken doe je op een kampvuur. De schitterende natuur en rustige omgeving krijg je er gratis bij.

* Waardoor deze accommodatie niet geschikt is voor lezers met hoogtevrees! 

  • Prijs: Vanaf € 110 per nacht doorheen de week, € 140 tijdens de weekends en in de maanden juli en augustus
  • Info: dom-uphodoumont.com

2. Ne5t @ Namen 

De renovatie van deze oude vierkantshoeve duurde tien jaar. Het resultaat is een luxehotel en kuuroord waar je mond van openvalt. De vier suites en twee duplexen hebben elk hun eigen stijl, maar zijn allemaal ruim en … wel, indrukwekkend. WellNe5t is het 250m² grote wellnesscentrum van het hotel, met onder andere een prachtig binnen- en buitenzwembad.

  • Prijs: Overnachten vanaf € 260 per nacht. Toegang tot de spa € 35
  • Info: ne5t.com

3. Aqua Lodge @ Ermeton-sur-Biert 

In Ermeton-sur-Biert, een dorpje in de buurt van Maredsous, werden rond een vijver zes pittoreske paalhutten gebouwd. Elk huisje heeft zijn eigen toegangsbrug, een houtkachel, terras, toilet en douche of houtbad. Sommige hutten zijn groter dan andere, maar je kunt er steeds slechts met twee personen overnachten.

  • Prijs: Prijzen vanaf € 190 per nacht doorheen de week. Schoolvakanties en weekends vanaf € 265
  • Info: aqualodge.be
  • Dom'Up

Waals-Brabant

1. Le cottage du pré Maillard @ Rixensart 

Het ideale huisje voor een rustig weekendje weg met z’n tweeën, op een boogscheut van Brussel. Le cottage du pré Maillard werd in 2019 volledig gerenoveerd en is voorzien van alle comfort. Extra tip: trek op zondagvoormiddag naar Waterloo. Daar wordt in niet-coronatijden op de parking van de Carrefour één van de leukste en grootste rommelmarkten van ons land georganiseerd.

  • Prijs: € 220 voor twee nachten, exclusief schoonmaak- en servicekosten
  • Info: via Airbnb.be

2. Le Bouquet d’Arbres @ Villers-la-Ville 

Deze prachtige vakantievilla ligt vlakbij de Abdij van Villers-la-Ville. De vier slaapkamers hebben elk hun eigen badkamer of douche. Geniet ’s avonds van een goede film in de gigantische woonkamer met bioscoopscherm. Helemaal zen worden doe je in de sauna of jaccuzzi, nadien kan je een verfrissende plons nemen in het binnenzwembad. 

  • Prijs: Vanaf € 1.320 voor twee nachten, afhankelijk van de periode
  • Info: bouquetdarbres.be

3. Indrani Lodge @ Genappe 

Indrani Lodge is een hoeve met vijf kamers. Tijdens de renovatie werden oorspronkelijke elementen gecombineerd met moderne en luxueuze toetsen. Zo werd er in de metershoge schuur een binnenzwembad geïnstalleerd. Indrana Lodge focust zich op retraites en welzijn en biedt daarom ook yogalessen en massages aan. 

  • Le cottage du pré Maillard

Luxemburg

1. Camping De La Semois @ Florenville 

Slapen met op de achtergrond het geluid van de Semois, aperitieven met zicht op de Ardense bossen, marshmallows laten smelten in het kampvuur; het klinkt als een verre reis naar Canada maar ook op deze camping in de Gaume kan het allemaal. Wie liever niet met heel zijn hebben en houden sleurt, kan ook een van de vele glampingfaciliteiten huren. Yurts, safaritenten en zelfs een heuse dubbeldekkerbus, je vindt het hier allemaal. 

  • Prijs: Staanplaatsen in het hoogseizoen vanaf € 16, per volwassene € 4,5 extra per nacht, € 4 voor 13- tot 17 jarigen, € 3,50 voor kinderen van 3 tot 12 jaar. De prijzen van de glampingfaciliteiten hangen af van de accommodatie.  
  • Info: campingdelasemois.be

2. Nutchel @ Martelange 

Vlakbij de Luxemburgse grens ligt het Forest Camp van Nutchel. De zes soorten cabins op het domein zijn allemaal simpel, maar oh zo mooi ingericht. Onze favoriet? De Tree Trunk hot tub. Bovenop het dak van deze cabin staat een warm Noors bad waarin je ’s avonds kunt genieten van de rust. Er zijn hutten beschikbaar voor twee, vier of zes personen. 

  • Prijs: Een classic blokhut voor twee personen vanaf € 220 voor twee nachten
  • Info: nutchel.be

3. Mon lit dans l’arbre @ Herbeumont 

Zeg niet zomaar boomhut tegen de boomkastelen die je bij Mon lit dans l’arbre vindt. Dichtbij de Franse grens in het stadje Herbeumont werden tussen 2018 en 2020 tien hutten gebouwd op een hoogte van drie tot vijf meter. De kastelen zijn ingericht in vijf verschillende thema’s, waarbij magie telkens centraal staat. Alles is tot in de kleinste details afgewerkt, je kijkt er ongetwijfeld heel je verblijf je ogen uit! 

  • Prijs: Eén nacht doorheen de week tussen €1 65 en € 205. Tijdens de vakanties of weekends betaal je tussen € 324 en € 379 voor twee nachten
  • Info: monlitdanslarbre.be
  • Nutchel

    Heyfinnst

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord