Terug naar overzicht

Vangst van de dag: duurzame tandpastatabletten van Smyle

De Goodbye-redactie zet wekelijks een product in de kijker dat jouw avonturen beter, makkelijker, leuker of spectaculairder kan maken. Deze week: de tandpastatabletten van het Nederlandse merk Smyle.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Voor een goede mondhygiëne is het aangeraden om twee keer per dag je tanden te poetsen. We jagen er op een jaar tijd dus een hoop tubes tandpasta door. Wereldwijd worden er maar liefst twintig miljard plastic tanpastatubes geproduceerd. Anderhalf miljard daarvan belanden in de oceaan of op een stortplaats. De overige tubes worden verbrand omdat ze niet recycleerbaar zijn. De Nederlandse ondernemers Almar Fernhout, Dennis Kamst en Roger Nefkens zochten én vonden een duurzaam alternatief.

Ze ontwikkelden Smyle, een tandpasta in tabletvorm, verpakt in een papieren zakje. Daardoor is hun tandpasta volledig plastic-vrij en super handig om in je valies te steken. Bovendien worden de tabletten enkel van natuurlijke ingrediënten gemaakt en zijn ze volledig vegan en dierproefvrij. Hoe het werkt? Je kauwt een tabletje fijn, je poetst met een tandenborstel en voilà, je hebt tandpasta.

Alle producten en tabletten van Smyle worden gratis en CO2-neutraal thuisbezorgd. Sinds het merk in juli 2020 van start ging, heeft het al 65.000 tubes tandpasta bespaard. Het doel voor 2021 is om aan één miljoen tubes te geraken.

Brush Mint (€ 14,98 om twee maanden lang twee maal per dag je tanden te poetsen) Smyle. Info: wesmyle.nl

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord