Verborgen parels in Thailand: deze prachtige stranden zijn een bezoekje waard

Scroll naar beneden
Toerisme Thailand

Thailand is altijd al een populaire vakantiebestemming geweest, zowel voor avontuurlijke backpackers als voor reizigers op zoek naar absolute luxe. Wie voor de eerste keer gaat, kiest voor de bekendste toeristische trekpleisters zoals het strand van Ao Nang in Krabi. Toch heeft het land ook prachtige verborgen parels te bieden, zoals de schitterende stranden in dit artikel.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Rayong is een provincie aan de oostkust van Thailand, op zo’n 180 kilometer van hoofdstad Bangkok, waar je twee eilanden vindt die absoluut je bezoek waard zijn. Vanuit Ban Phe neem je een traditionele vissersboot of een speedboot naar Koh Samet of Koh Man Nok. Dat zijn twee populaire stranden waar de jongeren uit Bangkok hun weekend komen doorbrengen. Op Koh Man Nok ligt slechts één resort, uitgebaat door een familie die veel aandacht schenkt aan duurzaam toerisme. Zij zorgen met veel plezier voor jouw bootvervoer. Je kan er het hele jaar door naartoe, maar van november tot en met januari kan de zee wild zijn. Je mag niet overnachten op het eiland, maar je kan er wel een bezoekje brengen aan een reservaat voor zeeschildpadden.

Op Koh Samet kan je een hele dag luieren aan parelwitte stranden met helderblauw water. De bekendste stranden daar zijn Had Sai Kaew en Ao Phai, maar er zijn ook heel wat stranden waar bijna niemand komt.

Authentieke Thaise stranden

Helemaal in het oosten van Thailand, op 320 kilometer van Bangkok, ligt de kustprovincie Trat aan de Golf van Thailand. Van daaruit kan je de boot nemen naar een van de vele eilandjes voor de kust. Omdat ze zo ver van de hoofdstad liggen, komen er ook minder toeristen én liggen de prijzen er nog een stuk lager. Je vindt er onder andere het Koh Chang eiland, het tweede grootste eiland in Thailand na Phuket. Als je genoeg hebt van de knappe zandstranden van White Sand beach, Loneley beach, Ao Prao beach of Kai Bae beach, kan je een fiets huren en de watervallen op het eiland gaan ontdekken.

Nog zo’n geweldig eiland voor de kust van Trat, is Koh Mak eiland. Deze kleine gemeenschap hecht enorm veel belang aan authenticiteit en duurzaamheid en dat toont zich in de twintig resorts uitgebaat door lokale families. Het is er zeer rustig en dat maakt het de perfecte plek om helemaal zen te worden. Wie op zoek is naar een plek om zichzelf te vinden, kan dus best eens gaan kijken op de stranden Ao Suan Yai, Ao Pra of Ao Khao. De kans dat je er veel volk tegenkomt, is zeer klein.

Tot slot willen we je ook Koh Kood niet onthouden. Dit eiland ligt het verst van het vasteland verwijderd, maar de natuur is al die extra reistijd meer dan waard. Koh Kood is de perfecte bestemming voor wie houdt van zwemmen en snorkelen, want je vindt er massa’s kleurrijke vissen. Ook kan je er gaan kajakken door de mangroves of gaan hiken naar de watervallen. Nadien plof je lekker neer op de stranden van Yai Kee beach, Klong Chao beach, Bang Bao beach, Ao Prao beach, Ao Tapao beach of Ao Klong Hin beach. Keuze genoeg!

Waan je in een film

Vervolgens trekken we verder naar de provincie Phang Nga met maar liefst twee kustgebieden, de Andamanzee en de baai van Phang Nga. Tussen juni en september is het regenseizoen en is de zee er enorm wild. Voor de fijnste ervaring ga je dus best buiten deze periode naar daar. De baai van Phang Nga is vooral bekend dankzij zijn passage in de James Bondfilm ‘The Man with the golden gun’. Stop onderweg zeker aan het Samed Nang Chee uitkijkpunt voor een magnifiek zicht over de bergtoppen, de blauwe zee en de mangroves. Aan de Andamanzee kan je niet om een bezoekje aan Khao Lak beach heen. Het is een absolute parel met zijn witte zandstrand en smaragdkleurige water. Iets voor de kust liggen twee archipelago’s waar je perfect kan gaan duiken en snorkelen.

De provincie Krabi heeft weinig uitleg nodig, het is dé bekendste strandbestemming voor toeristen. De meesten trekken daarbij naar Ao Nang of het Phi Phi eiland, bekend uit de film ‘The Beach’ met Leonardo DiCaprio. Gelukkig zijn er nog heel wat andere eilanden en stranden met indrukwekkende bergen in de achtergrond, zoals Tham Phra beach, Klong Bang Muang en Tub Kaek. Er is een pak minder volk en de uitzichten zijn minstens even adembenemend.

Vroege vogels en lange ritten

Aan de Andamanzee ligt ook de provincie Trang. Houd er zeker halt in de stad Trang om te genieten van de heerlijke lokale keuken, vooral op het vlak van barbecue en dim sum. Voor de kust ligt het Ko Muk eiland waar je niet alleen indrukwekkende standen vindt, maar ook een vissersdorp en de Emerald Cave. Wie het strand van Ko Lao Liang wil bezoeken, staat beter vroeg genoeg op. Je kan er namelijk niet in de buurt overnachten, maar de kans is wel groot dat je er nooit meer weg wil. Vertrek dus op tijd zodat je extra lang kan genieten.

Wie echt all the way Thailand wil verkennen, moet in Satun zijn. Het ligt op bijna 1.000 kilometer van Bangkok en krijgt daardoor niet veel toeristen over de vloer. Het Ko Lipe eiland is het bekendste in deze streek dankzij de azuurblauwe zee en de vele diersoorten die er onder water te vinden zijn. Ga daar dus zeker snorkelen of duiken, want onder het wateroppervlak zit nog veel meer schoonheid.

Roze dolfijnen spotten

Tot slot nog een zeer eervolle vermelding voor de provincie Nakhon Si Thammarat. Deze provincie ligt vlak bij Samui waar de meeste toeristen heen trekken. Ze wordt dus regelmatig over het hoofd gezien. Wie de platgetreden paden links wil laten liggen, is er aan het juiste adres met de vele interessante hotspots op vlak van cultuur en natuur. Ook de stranden zijn er niet te evenaren. Trek naar het strand van Khanom en huur een boot om de roze dolfijnen te gaan spotten.

Klaar om Thailand te ontdekken zonder je door hordes andere toeristen te worstelen? Zet deze magnifieke stranden dan zeker op je reisplanning! Meer info vind je op toerisme-thailand.nl/ of stuur een mailtje naar infosthailande@gmail.com

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord