Terug naar overzicht

Voorbij overtoerisme: Horseshoe Bend

Even of zelfs mooier dan de platgetreden paden. Daar gaan we in deze Goodbye-reeks naar op zoek. De Ramblas van Barcelona, Amsterdamse grachten en de Chinese Muur mogen dan op vele to-do-before-you-die-lijstjes staan, de alternatieven zijn niet min. Prop ze er dus maar snel tussen. Weg van het overtoerisme betekent een diepere connectie met je bestemming - in al z’n facetten. Laat ons zo een klein steentje verleggen om van betere plekjes een nog prachtigere planeet te maken. Deze week blijven we dichter bij huis, zonder te moeten in te boeten aan beklijvende belle-vues.

  • Jente De Roust
    TekstJente De Roust

Op je bucketlist: Horseshoe Bend, Arizona (VS)

Wie droomt nu niet van een roadtrip langs Amerikaanse National Parks van The West? Met de Grand Canyon ongetwijfeld op één. Vergeet in dat geval alvast niet om de kronkelende Colorado River richting het noorden te volgen. Net voor de grens met Utah, vind je namelijk een van de meest fotogenieke (lees: instagramwaardige) plekjes. Hier maakt de rivier een serieuze meander, een hoefijzerbocht die de toepasselijke naam Horseshoe Bend kreeg. Om te genieten van het uitzicht dien je eerst een korte hike - in de verstrengende hitte van de woestenij - te maken. Iets frisser is het op de kajaks die je ten zuiden van Horseshoe Bend kan huren. Na je bezoek zijn de andere welbezochte natuurwonderen in het zuidwestelijke staten Nevada, Utah en Arizona aan de beurt.

Overweeg: Saarschleife, Saarland (Duitsland)

Blijf je liever dichter bij huis? Dan vind je net over de grens met het Groothertogdom Luxemburg een even indrukwekkende haarspeldbocht van de Saar. Veel groener dan de Horseshoe Bend, iets wat tijdens de Treetop Walk naar het uitzicht punt meteen duidelijk wordt. Het boomtoppenpad - of Baumwipfelpfad volgens de locals - leidt naar een 42 meter hoge uitkijktoren van waarop de Saarschleife z’n geheimen onthult. Bij helder weer kan je zelfs de toppen van de Vogezen in Frankrijk spotten. Hiken, fietsen, kanoën… Het gebied rond de Saarschleife is meer dan alleen selfies: de omgeving dien je actief te beleven. Of bezoek de nabijgelegen wijnoevers van de Moezel, mocht je een roadtrip langs de wijngebieden van West-Duitsland maken.

Meer informatie vind je op de officiële website van het Baumwipfelpfad.

Ook de moeite waard: Pavlova Strana (Montenegro)

Montenegro is up-and-coming: de Baai van Kotor, ongerepte Nationale Parken en Mediterranee sferen zijn maar een van de vele troeven. Diep in het Balkanland, nabij Podgorica, houdt een pittoresk deel van het land zich schuil. Rond het Meer van Shkodër liggen authentieke dorpjes en Pavlova Strana, het Montenegrijnse ‘Horseshoe Bend’ - of hoe je het ook wil noemen. Tip: vraag de locals de juiste route naar het uitzichtpunt, de weg er naartoe heeft namelijk geen naam.

Inspiratie voor je trip naar Montenegro vind je op www.visit-montenegro.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord