Terug naar overzicht

Winterliefde in Oostenrijk

Trek jij komende winter je skilatten of sneeuwlaarzen aan? Dan is de kans groot dat je dat in Oostenrijk doet, want de bestemming blijft populair onder de Belgen.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Uit recent onderzoek van de Oostenrijkse Dienst van Toerisme, gevoerd bij de 10 populairste  internationale markten, blijkt dat vele Belgen hun jaarlijkse skivakantie niet willen overslaan. Toch geven ze aan dat ze iets korter op wintervakantie zouden gaan en zouden opteren voor goedkopere accommodatiemogelijkheden. Lokale partners spelen in op deze trend door creatieve skiformules aan te bieden om kosten te besparen. Zo kan je bv. kiezen voor skipassen die iedere dag een bepaalde tijdsduur toegang geven tot de pistes.  Om hun eigen verbruik te doen dalen, nemen de skidomeinen voorzorgsmaatregelen. De skiliften zullen operationeel zijn, al vorderen ze misschien trager. De wellnesscentra zullen openen, zij het met andere aangepaste openingsuren. Iedereen doet zijn duitje in het zakje om een zo aangenaam mogelijke wintervakantie-ervaring aan te bieden.

Vakantiewoningenverhuurder Belvilla by OYO merkt eveneens dat Belgen hun wintersportreis nog niet massaal vastleggen, al lopen de boekingen voor de wintersportvakantieperiodes vlot binnen. De meeste wintersportboekingen gaan naar Oostenrijk, voor de krokusvakantie overschrijdt het land zelfs de kaap van 40 procent.

Hoe er te geraken?

 

 

 

 

Het merendeel van de Belgen reist nog steeds met de wagen naar Oostenrijk, al zorg je best op voorhand voor een wegenvignet via ASFINAG.

Trein

De (nacht)trein wint aan populariteit Met 16 treinverbindingen per dag is Wenen vanuit Brussel in 11 uur en 40 minuten te bereiken. Als je goed van tevoren boekt, begint de reis vanaf € 29,90 in 2e klasse. 

Met de nachttrein Nightjet vertrek je op maandag, woensdag en vrijdag om 19:32 uur vanuit Brussel-Zuid en om 19:43 vanuit Brussel-Noord om 's anderendaags goed uitgerust aan te komen in Wenen Hauptbahnhof om 09:19 uur. Voor de terugreis vertrekken de treinen vanuit Wenen op zondag, dinsdag en donderdag om 20:13 uur.  De nachttrein komt in Brussel-Noord aan om 09:45 uur en in Brussel-Zuid om 09:55 uur.

De Nightjet maakt tussenstops in Wels, Linz of St. Pölten. Afhankelijk van de exacte bestemming, kun je hier overstappen om andere plaatsen te bereiken. Zo is er bijvoorbeeld vanuit Wels een treinverbinding van een uur naar Salzburg. Klagenfurt en Graz zijn respectievelijk bereikbaar vanuit Wenen in 4 uur en 2 uur en 30 minuten. Vanuit Keulen bereik je met de Nightjet zowel Innsbruck als Wenen in 11 uur als Linz in 9 uur en 30 minuten. 

Vliegtuig

Er zijn rechtstreekse vluchten naar Wenen met Brussels Airlines en Austrian Airlines vanuit Brussels Airport en met Ryanair vanuit Brussels South Charleroi Ariport. Van 2 november tot 25 maart vliegt Ryanair bovendien elke woensdag en zaterdag tussen Charleroi en Klagenfurt, maar ook van Eindhoven naar Wenen. Van december tot maart zijn er twee keer per week rechtstreekse vluchten met TUI fly (maandag en vrijdag) van Antwerpen naar Innsbruck en met Transavia vlieg je vanuit Brussel, Eindhoven of Rotterdam naar Innsbruck. Mag het wat gekker, dan brengt ook een privécharter van ASL je naar Innsbruck voor een shortski.

BUS

Uiteraard zijn ook de busreizen nog steeds volwaaardige transportakternatieven naar de Oostenrijkse bergen. Gespecialiseerde busbedrijven en wintersporttouroperators rijden met regelmaat naar de skigebieden. Zij en reisagenten helpen jou graag om het juiste product en de juiste bestemming aan jouw wensen te koppelen.

Vooral naar Salzburg en Tirol

Van alle Belgische klanten die komende winter naar Oostenrijk reizen, logeert meer dan de helft in de regio rond Salzburg. Drie tot vier op de tien Belgische gasten overnacht in Tirol. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord