Terug naar overzicht

5 bestemmingen dichtbij waar de zon wél schijnt

Geef het maar toe, na de donkere en grijze dagen van de laatste weken, snak je naar de zon. Wij ook! Helaas laat die grote, lange zomervakantie nog heel even op zich wachten. Gelukkig hoef je niet naar de andere kant van de wereld om dit voorjaar al wat vitamine D op te doen. We sommen vijf bestemmingen op die amper een paar uur vliegen van je verwijderd zijn en waar zon zo goed als een zekerheid is.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Madeira

Hou je van lange wandeltochten in de natuur? Dan is Madeira voor jou the place to be. Het subtropische eiland hoort bij Portugal, maar ligt ongeveer ter hoogte van Marokko, in de de Atlantische Oceaan. Het eiland heeft een zacht klimaat en is daardoor ideaal voor een bezoek in de lente. Het eiland wordt ook wel het bloemeneiland of ‘de drijvende tuin van Europa’ genoemd. Volledig terecht, want de spectaculaire landschappen worden gekenmerkt door de vele exotische bloemen die er groeien. Vergeet dus naast je wandelschoenen ook je fototoestel niet in te pakken!

Malta

Malta mag dan wel een kleine dwergstaat zijn, ergens goed verstopt onder Italië, qua erfgoed en bezienswaardigheden moet het niet onderdoen voor onze grote populaire Europese steden. Verschillende veroveraars lieten elk hun stempel na en dat zie, proef en voel je nog steeds wanneer je ronddwaalt in de gezellige straatjes. Kalkstenen huizen en barokke kerken kenmerken het uitzicht op Malta, terwijl Arabische en Europese invloeden elkaar afwisselen in de architectuur én in de keuken. Hoofdstad Valletta is niet bijster groot, maar bijzonder interessant wanneer je houdt van cultureel werelderfgoed. Denk maar aan het gouden interieur van de Kathedraal van St-John of de mooie haven. Het hele historische centrum van Valletta is trouwens al jaren Unesco-werelderfgoed, waardoor de stad eigenlijk één groot openluchtmuseum is. Wedden dat Malta ook jouw culturele hart sneller doet slaan?

Meer weten over Malta? Check onze reportage! In ons volgend magazine (dat begin juli in de winkels ligt) komt er trouwens ook een reportage over Malta!

Kroatië 

Kroatië is al lang niet meer ‘het vergeten buurland van Italië’. Het land ligt aan de Adriatische Zee en heeft daardoor een heerlijk Mediterraans klimaat in het voorjaar. Olijfbomen bloeien en de meren en watervallen worden gevuld met smeltwater, waardoor ze nog indrukwekkender zijn dan in andere seizoenen. De lente is dus hét ideale moment om het binnenland van Kroatië te ontdekken, met als hoogtepunt: het Nationaal Park Plitvice. Mocht je je afvragen waar de kleur turquoise is uitgevonden: wij vermoeden dat het hier is!

Zin in meer Kroatië? Ga eilandhoppen langs de kust!

Andalusië

Andalusië! Wil jij ook al meteen je strooien hoed bovenhalen wanneer je deze naam hoort? Doe gerust! En vergeet de zonnecrème niet. In de zuidelijke Spaanse regio schijnt de zon quasi de hele dag. Het openbare leven speelt zich dan ook grotendeels af in de sfeervolle steegjes en op charmante pleinen. Flaneer samen met de locals door de witte dorpen en tussen de sinaas-en olijfbomen. Andalusië is duidelijk meer dan een zon- zee- strandbestemming. En uiteraard zeggen we ook geen nee tegen tapas in een authentieke bar. Toch meer zin in cultuur? Met Sevilla, Córdoba, Granada en Málaga heeft de regio ook enkele prachtige steden voor je in petto.

Loop je warm voor Andalusië? Kom meer te weten over Sevilla en Málaga!

Tel Aviv 

Tel Aviv is na Jeruzalem de grootste stad van Israël en heeft alles voor een geslaagde citytrip: een groot strand, een gezellig historisch centrum en een modern gedeelte met hippe bars en vooral de allerlekkerste restaurants. Foodies kunnen in Tel Aviv zeker hun hart ophalen. Denk aan hummus in alle soorten en kleuren, heerlijk gegrilde aubergine of lekker gebak.  Het is niet voor niets dat de roots van de bekende chef Yotam Ottolenghi in Israël liggen. Vergeet ter plekke geen leuk souvenir of échte oosterse kruiden te scoren op de authentieke Carmel Market.

Check zeker ook deze vijf adresjes in Tel Aviv!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord