Terug naar overzicht

5 X overnachten op een boot

Slapen op een boot heeft zijn charme. Wij zochten vijf unieke boten waarop je kunt overnachten. Schip ahoy!

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. Sir lancelot @ Thuin

Sir Lancelot ligt in het kleine dorpje Thuin aan de Samber. De boot werd in 1910 gebouwd. Sinds 1974 kun je aan boord overnachten. Bij aankomst word je enorm vriendelijk ontvangen én krijg je een flesje champagne. Daarnaast is de frigo volledig gevuld, zodat je 's ochtends rustig kunt ontbijten. Getest en goedgekeurd.

Vanaf € 50 per nacht, meer informatie op sirlancelot.be.

 

2. woonboot @ Waulsort

Deze woonboot ligt aan de oevers van de Maas. De uitbaters besteden extra aandacht aan ecologie. Zo is de boot volledig uitgerust met zonnepanelen en een waterterugwinningssysteem. Waulsort ligt vlakbij Dinant, maar ook in de nabije omgeving zijn er verschillende activiteiten zoals kajakken, klimmen en wandelen. 

Meer informatie op natuurhuisje.be.

 

3. Huisboot @ Nieuwpoort

Op enkele kilometers van het strand van Nieuwpoort ligt deze huisboot, die geschikt is voor vier personen. Op het voor- en bovendek kun je met mooi weer heerlijk zonnen. Het interieur is modern en door de vele ramen komt er veel zonlicht binnen. De boot ligt in de de jachthaven, zodat je de full experience hebt.

Meer informatie op rental.homeboat.eu.

 

4. Liberty 4 @ Kinrooi

Jachthaven De Spaanjerd is een echte familiejachthaven. Daarnaast vind je hier ook een verblijfpark. De Liberty 4 kun je aangemeerd of varend huren. De boot is luxueus ingericht, met open keuken en twee slaapkamers. Vanop het dakterras kun je genieten van het uitzicht over de Maasvallei.

Meer info op liberty4.com.

 

5. Boat Hotel de Barge @ Brugge

Graag toch de luxe van een hotel? Dan moet je in Brugge zijn. Daar bevindt zich namelijk een drijvend hotel met restaurant. De kamers - of beter hutten- werden ingericht met typische bootelementen. Op zo'n twintig minuten sta je in het centrum van Brugge. 

Meer info op hoteldebarge.be.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord