5x kindvriendelijk Duitsland

Scroll naar beneden
Duitsland

Herkenbaar? Je houdt van het leven, trekt overal naartoe, komt op wondermooie plaatsen, geniet van lekker eten en dan ‘bang  … kinderen’. Hoewel jij jezelf voornam om alles te blijven doen zoals altijd, blijkt dat in realiteit met kinderen een stuk lastiger te zijn. Ze zijn te luid en/of te moe, maken alles vuil, zeuren en je lijkt niet altijd overal welkom te zijn. Gelukkig valt dit allemaal beter mee dan je denkt, zeker wanneer je naar Duitsland trekt. Een dikke portie natuur, prachtige dorpen en steden, veel activiteiten en… kinderen altijd welkom!

1. Zoo Leipzig

De dierentuin van Leipzig is er eentje waarmee je zal scoren bij klein en groot. Het is één van de beroemdste, oudste en modernste dierentuinen ter wereld. Je vindt er ongeveer 850 diersoorten, verspreid over ongeveer 27 hectare. De dieren hebben er veel ruimte en hun verblijven zijn vaak spectaculaire bouwwerken. Die maken het bezoek aan de zoo alleen maar leuker. Denk bijvoorbeeld aan het gigantische Pongoland met gorilla’s, chimpansees, bonobo’s en orang-oetans. Of Gondwanaland, de op één na grootste overdekte regenwoudhal ter wereld. Je waant je er in de jungle, je kan tot boven klimmen (en genieten van het uitzicht) en er is een boottochtje mogelijk.

Pfaffendorfer Str. 29, 04105 Leipzig, Duitsland – zoo-leipzig.de

  • Liesellove

2. GRIMMWELT in Kassel

GRIMMWELT is het museum gewijd aan de gebroeders Grimm. Wij kennen hen natuurlijk van sprookjes zoals Roodkapje en Sneeuwwitje, maar in hun leven – aan het begin van de 19de eeuw – deden ze nog zoveel meer. In GRIMMWELT word je meegenomen door hun levenswerk. Naast hun sprookjes leer je dat hun grootste levenswerk in feite hun woordenboek was. Het eerste gedeelte van het museum is hieraan gewijd. Het geduld van de kinderen wordt echter in het tweede gedeelte beloond. De sprookjes worden hier onder de loep genomen in een parcours dat fijn is voor groot en klein. Terug buiten? Vergeet dan zeker niet de trap naar het dak van het museum te nemen. Je wordt er getrakteerd op een weids uitzicht over het lagergelegen dal. Ook de tuin is een dikke aanrader.

Weinbergstraße 21, 34117 Kassel, Duitsland – grimmwelt.de

  • Liesellove

3. TITAN RT

Ben je op zoek naar een spannende doch kidsproof activiteit waar ieders buikje van gaat kriebelen? Dan moet je bij de TITAN RT zijn, de langste hangbrug van Duitsland. Oké, je mag geen hoogtevrees hebben, maar met zijn 483 meter krijg je een spectaculair uitzicht over het dal en de Rappbodedam. Wanneer je deze hangbrug overwandelt, wiebelt die een beetje, wat het extra spannend maakt. Houd er rekening mee dat kindjes niet op de arm gedragen mogen worden, al mag een kinderwagen gelukkig wel mee. Mag het nog iets spannender zijn? Ga dan voor het muurwandelen of de mega zipline (vanaf 10 jaar).

Rappbodetalsperre on the L96 Oberharz am Brocken, 38889 Elbingerode (Harz), Duitsland – titan-rt.de

  • Liesellove

4. Bootje varen langs de Bastei

In de Duitse streek Saksisch Zwitserland vind je op de rechteroever van de Elbe de rotsformatie de Bastei. Deze heeft een hoogte van 305 meter,  je kan er mooie wandelingen maken en het uitzichtsplatform bezoeken. Een extra aanrader in deze regio is echter het maken van een boottochtje. Je start hiervoor in Königstein, vaart de Elbe af en passeert de Bastei. Kinderen vinden dit geweldig, want ze kunnen helpen roeien, terwijl jij geniet van de prachtige omgeving. Af en toe las je een stop in om te plonzen in het water. Heerlijk!

Hebben je kinderen achteraf nog energie over? Ga dan even langs bij retro-pretpark Elbe-Freizeitland in Königstein om de dag af te ronden.

  • Liesellove

5. Bode-Kloof in het Harz-gebergte

De Bode-kloof is een 10 km lange ravijn die deel uitmaakt van de Bode-vallei in het Harzgebergte. Je kan er prachtige wandelingen maken. Met kleinere kindjes (of wanneer niemand zin heeft in lang en stevig wandelen) kan je in Thale twee kabelbanen naar boven nemen. Kinderen vinden het geweldig en zo geniet je alsnog van het uitzicht over de kloof. In Thale is er zoveel te doen dat je er meerdere dagen kan doorbrengen. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan het dierenpark, spelen en klimmen in de Thale Erlebniswelt, heksengolf, …

  • iStock

Praktisch

Liesellove ging met haar man, vier kinderen en campervan op rondreis doorheen Duitsland. Het hele relaas van hun trip lees je hier.

Voor alle informatie over reizen naar Duitsland, kan je terecht bij de Duitse Nationale Dienst voor Toerisme.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord