In het spoor van De Mol: op roadtrip door Duitsland

Scroll naar beneden

Acht weken lang trokken we samen met mol Lennart Driesen en zijn kompanen door het verrassende Duitsland. We reisden langs bekende en minder bekende plaatsen die stuk voor stuk prachtige beelden opleverden. De mol vertrok in het oosten van het land in het dorpje Sankt Goar, maakte een tussenstop in de Beirse Alpen, en eindigde zijn reis in Berlijn.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Benieuwd naar de reis die ze maakten? We vatten het nog even voor jullie samen. Volg gerust mee op de kaart:

 

Net zoals vorig jaar overlopen we in dit artikel graag een laatste keer de weg die de mol aflegde. We begonnen het negende seizoen van De Mol in een druilerig maïsveld in Liedekerke. Een voorbode voor de rest van de reis? Niet echt, want al waren er heel wat grijze hemels te zien, we mochten niet klagen over de mooie settings bij onze oosterburen. Nadat de tien kandidaten België achter zich lieten, kwamen ze aan in het dorpje Sankt Goar, gelegen tussen Bonn en Frankfurt. Net buiten het centrum steekt burcht Rheinfels boven de rotsen uit. De ruïnes van deze 13e -eeuwse burcht horen bij de grootste langs de Rijn.

Ook in aflevering twee bleven de kandidaten nog in het westen van het land. Het dorpje Bremm heeft de steilste wijngaarden van Europa, wat knappe beelden opleverde. Het hellingspercentage van de Bremmer Calmont bedraagt maar liefst 65%. Niet simpel dus om hier volle wijnglazen naar beneden te krijgen! De lange dag was na het diner tussen de ruïnes van het klooster trouwens nog niet afgelopen, want later die avond kwamen de kandidaten terecht in een ondergrondse bunker. Deze Dokumentationsstätte ehemaliger Ausweichsitz der Landesregierung NRW - want dat is de officiële naam van de bunker - werd in de jaren zestig gebouwd om regeringsleiders veilig te houden in geval van een atoomoorlog.

In München zochten de kandidaten hondjes, werden ze gehypnotiseerd én gingen ze met dominosteentjes aan de slag. Van plan om de stad te bezoeken? Dan mag je vooral Slot Nymphenburg niet overslaan. Het kasteel werd gebouwd in 1664 en deed dienst als zomerverblijf voor het Beierse hof. Zowel binnen als buiten is het er enorm indrukwekkend. Net onder München beginnen trouwens de Beierse Alpen. Het is het noordelijkste gebied van de Alpen, dat in de Duitse regio Beieren ligt en zo de grens tussen Duitsland en Oostenrijk volgt. Het gebied is bij toeristen vooral bekend omwille van zijn prachtige bergen, die zowel in de winter als de zomer een bezoek waard zijn. Daarnaast wordt de regio gedomineerd door helderblauwe meren, typische Duitse dorpjes en gigantische groene weiden.

Gilles en zijn vrienden bleven ook voor de vijfde aflevering in het zuiden van het land en verkenden er Schliersee. Schliersee is de naam van het dorpje dat aan het gelijknamige meer ligt. Het is er prachtig wandelen of fietsen langs het water en tussen de bergen. Voor aflevering zes reisden de kandidaten noordelijker en lieten de natuur achter zich. Ze kwamen terecht in het bruisende Berlijn. De stad staat vooral bekend als gigantisch kunstcentrum en om haar uitgebreide culturele leven. Gelukkig is er in de enorme stad ook plaats voor groen, maar liefst 22% van Berlijn bestaat immers uit natuur en parken!

In de voorlaatste aflevering trokken de vier laatste kandidaten voor de sprookjesopdracht naar Friedrichswalde. Het dorp telt maar 800 inwoners en wordt omringd door bossen en meren. De allerlaatste avond en nacht spendeerden de finalisten in Schloss Wartin in het dorpje Casekow. Het kasteel dateert uit de 18e eeuw en werd de laatste jaren prachtig gerenoveerd. Schloss Wartin heeft drie Airbnb-accommodaties die je zelf ook kunt huren. Acht weken lang is zowat heel Vlaanderen op zoek gegaan naar de mol. Of Duitsland ondertussen een plaatsje op onze bucketlist heeft gekregen? Aber Natürlich!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord