In het spoor van De Mol: een reis door Griekenland

Scroll naar beneden

Acht weken lang trokken we samen met De Mol door het indrukwekkende Griekenland. We reisden langs bekende en minder bekende plaatsen die stuk voor stuk prachtige beelden opleverden. De reis van De Mol begon in het noorden van het land met spectaculaire uitzichten over Meteora, maakte een tussenstop bij de tempels van Athene, en endigde op het grootste schiereiland van Griekenland, Peloponnesos.

Benieuwd naar de reis die ze maakten? We vatten het nog even voor jullie samen. Volg gerust mee op de kaart:

De eerste drie afleveringen blijft Gilles De Coster met de kandidaten in het noordwesten van Griekenland. De zwevende kloosters van Meteora zorgden tijdens de eerste aflevering al meteen voor opmerkelijke beelden. En ook tijdens de volgende afleveringen konden we niet klagen over de prachtige setting. De duizend trappen, die lange tijd de enige toegangsweg tot het dorpje Vradeto was, leiden je naar een authentiek balkon waar je kan genieten van een uniek uitzicht over de Vikoskloof. De vele afgelegen dorpjes, diepe kloven en stenen boogbruggetjes kenmerken de regio. Iets zuidelijker ligt het Pamvotismeer en zijn Ioaninna-eiland, waar de minotaurus zich schuilhield.

Na al deze weelderige natuur en gezellige dorpjes trokken de deelnemers naar de hoofdstad. Op het Syntagma-plein woonden ze de wissel van de wacht bij met zijn traditionele geklede Evzonen. Athene ademt ook vandaag nog de typische Oude Griekse cultuur uit via zijn goed bewaarde tempels en monumenten. Niet ver van het centrum van Athene ligt de voormalige nationale luchthaven Ellinikon. De verlaten plek vormde het decor voor een spannende opdracht die ze samen met hun geliefden mochten uitvoeren. Momenteel is er nog weinig te zien, maar ‘The Hellenikon Metropolitan Park Project’ zou daar verandering in moeten brengen. Het wordt een gigantisch gebied vol toeristische attracties en luxueuze voorzieningen, de bouw hiervan stond normaal eind 2020 gepland.

Tijdens de zesde aflevering reisden ze verder naar het grootste schiereiland van Griekenland, Peloponnesos. In Messene namen ze het op tegen oude Griekse Olympische atleten en dat in een van de best bewaarde en indrukwekkendste archeologische sites van het land. Het stadion wordt vaak vergeleken met de sites van Delphi en Olympia, en toch blijken de toeristen hun weg hier naartoe nog niet gevonden te hebben. Later trokken ze verder naar de stad Sparta, dat omgeven is door twee bergketens met prachtige natuur en wandelpaden. In Kalavrita, in het noorden van Peloponnesos, namen de deelnemers het schattige treintje tot Diakofto. Deze Odontotós-trein passeert naast kloven en tunnels ook een bijzonder klooster dat op 940 meter hoogte tegen een bergwand is gebouwd.

Tijdens de finale-aflevering probeerden Jolien en Bart zo veel mogelijk geld uit te geven in de havenstad Nafplio. Het was ooit de hoofdstad van Griekenland en volgens vele zelfs de mooiste stad van het land. Nafplio wordt bewaakt door drie forten waarvan één op een eiland voor de kust ligt. Voor de tweede proef van de finale trokken de deelnemers naar het Kanaal van Korinthe. De bungeejump tussen de 70 meter diepe kloof zorgde voor een kippenvelmoment, zowel bij de deelnemers als bij de kijkers. Na acht weken rondtrekken is het wel duidelijk dat we nog lang niet uitgekeken zijn op dit veelzijdige land.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord