Terug naar overzicht

In het spoor van De Mol: Nafplio en het kanaal van Korinthe

Ook tijdens de finale aflevering van De Mol blijven de deelnemers en presentator Gilles De Coster op het grootste schiereiland van Griekenland, Peloponnesos. Ze proberen zo veel mogelijk geld te verzamelen in het vissersstadje Nafplio en laten zich vallen tussen de steile wanden in het kanaal van Korinthe.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Terwijl Alina oude Griekse Drachmes telt, moeten Jolien en Bart hetzelfde bedrag uitgeven in het Nafplio. Volgens velen is het de mooiste stad van Griekenland en daarom dus zeker een bezoekje waard! Ook zin in een champagnefles van 220 euro? De stad telt 360 cafés en talloze hippe wijnbarretjes met gezellige terrasjes. De havenstad heeft trouwens een rijke geschiedenis, en dat zie je in heel de stad. Het was ooit de hoofdstad van het land en is lang bezet geweest door de Turken en Venetianen. Je vindt er daardoor drie indrukwekkende forten, verschillende moskeeën en smalle straatjes met prachtige marmeren gebouwen. Een van deze drie forten ligt op een eiland in de zee, net voor de kust. Enkel met een bootje kan je de 15e-eeuwse Bourtzi-burcht bereiken en bezoeken.

Voor de tweede proef trekken de finalisten naar de landengte die Peloponnesos met het Griekse vasteland verbindt. Op z’n kortste stuk, is de landengte 6,3 km lang en hier werd dan ook het kanaal van Korinthe aangelegd. Door de hoge tolkosten, sterke stroming en lange wachttijden passeren er maar weinig boten. De 70 meter diepe kloof wordt verbonden door zes bruggen. Vanaf een van deze bruggen kan je een heel spannende maar onvergetelijke bungeesprong maken. Wie durft zich aan deze sprong in de diepte te wagen?

NAFPLIO EN HET KANAAL VAN KORINTHE BEZOEKEN

Informatie over de gezellige havenstad Nafplio vind je op www.visitnafplio.com. Je bungee avontuur aan het kanaal in Korinthe plan je op de website: www.zulubungy.com.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord