Terug naar overzicht

In het spoor van De Mol: 
Athene en Glyfada

In de vierde aflevering trekken de kandidaten van De Mol naar de hoofdstad van Griekenland. Of zoals presentator Gilles De Coster het omschrijft: “Athene, waar de overblijfselen van de Oude Griekse beschaving nog overal voelbaar zijn.”

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Aan de hand van opdrachten door en onder de stad moesten de deelnemers uiteindelijk op tijd aankomen bij de wissel van de wacht op het Syntagma-plein. Het plein, dat aan het Griekse Parlement ligt, staat vooral bekend voor de typische presidentiële wachters. Deze wachters, of Evzones, bewaken het graf van de onbekende soldaat en wisselen ieder uur van positie. Zondag om 11 uur is de wisseling nóg unieker: dan begeleidt een militaire band de Evzones, sfeer verzekerd!

Maar Athene staat natuurlijk bekend voor zijn tempels en monumenten. Het Parthenon, bovenop de Akropolis, is waarschijnlijk de bekendste. De tempel van de beschermgodin van de stad torent met zijn 80 meter hoogte letterlijk overal bovenuit. Van hierboven heb je een prachtig zicht over de hele stad. Aan de voet van de berg ligt het gelijknamige Akropolis Museum. Naast de 4.000 voorwerpen die er te bezichtigen zijn, is het moderne gebouw op zich al een bezoekje waard.

In de schaduw van de Akropolis ligt de oudste woonwijk van de stad, Pláka. De tijd stond hier even stil en de authentieke sfeer van de buurt trekt ondertussen veel toeristen. In de gezellige smalle straatjes met kleurrijke huisjes zijn nu vooral restaurants, tavernes en winkeltjes gevestigd.

Later in de aflevering trekken de deelnemers verder naar Glyfada, een stadje ten zuiden van Athene. Ze slapen er in het vijfsterrenhotel Glyfada Riviera Hotel met zicht op zee. De Atheense Riviera, een kuststrook in de regio Attika, herbergt heel wat geheimen voor natuur- en cultuurliefhebbers. Naast prachtige stranden en hemelsblauw water zijn er ook bossen, bergen en leuke stadjes in deze streek te vinden. Voor ieder wat wils, dus!

Athene en Glyfada bezoeken

Via ThisIsAthens vind je alle praktische info voor jouw bezoek aan de Griekse hoofdstad. Jouw bezoek aan Glyfada begint dan weer op visitglyfada.gr.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • 4 magazines
  • GRATIS levering

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord