Terug naar overzicht

In het spoor van De Mol: Casekow

Het zit er weer op en we kennen de winnaar én de mol van seizoen negen. Voor de laatste aflevering trokken de drie finalisten naar het Duitse Casekow, een kleine gemeente vlakbij de Poolse grens.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

Op zo’n 80 km ten noordoosten van Berlijn ligt Casekow. Het dorpje telt slechts 817 inwoners. Behalve de kerk, het Blumberger bos en het Wartin kasteel is er in Casekow niet veel te zien.

Schloss Wartin

De drie finalisten spendeerden hun laatste avond en nacht in Schloss Wartin. Het kasteel dateert uit de 18e eeuw en werd de laatste jaren prachtig gerenoveerd. Het kasteel heeft drie Airbnb-accommodaties die je zelf ook kunt huren. Voor het eerste appartement betaal je € 140 per nacht voor twee kamers met elk een eigen badkamer. Je hebt dan ook toegang tot de gezellige bibliotheek en kasteeltuin met vijver. Grote groepen kunnen het pakhuis afhuren. Met veertien kamers, dertien badkamers, een keuken en seminariezalen kun je er met 31 gasten overnachten. Het derde verblijf is een alleenstaand huis op 200 meter van het kasteel. Haus Bohlmann telt vijf kamers waar zestien gasten kunnen overnachten.

Net over de grens

Ben je in de buurt van Casekow, dan is een daguitstap naar het Crooked Forest een unieke ervaring. De 400 pijnbomen hebben er allemaal een unieke vorm. Het blijft na bijna honderd jaar nog steeds een mysterie hoe de bomen hun gebogen vorm kregen. Het bosje ligt in het dorp Nowe Czarnowo, net over de Poolse grens.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord