In het spoor van De Mol: de Beierse Alpen

Scroll naar beneden

Toen waren ze nog met ... zeven. In deze vierde aflevering van De Mol lieten de kandidaten München achter zich en trokken ze zuidelijker. Ze kwamen terecht in de Beierse Alpen, wat alweer prachtige beelden opleverde.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans
  • Foto'siStock

Na een match bubbelvoetbal op ‘heilige grond’ trekken de deelnemers verder naar de Beierse Alpen. Het is het noordelijkste gebied van de Alpen, dat in de Duitse regio Beieren ligt en zo de grens tussen Duitsland en Oostenrijk volgt. Het gebied is bij toeristen vooral bekend omwille van zijn prachtige bergen, die zowel in de winter als de zomer een bezoek waard zijn. Daarnaast wordt de regio gedomineerd door helderblauwe meren, typische Duitse dorpjes en gigantische groene weiden.

Pfronten

Eens in de Alpen verblijven de mol en zijn zes kompanen er in het pittoreske dorpje Pfronten. Tijdens de wintermaanden kun je er uitstekend skiën. De rest van het jaar vormt Pfronten een prachtig decor voor wandelingen en avontuurlijke tochten. Een aanrader is de Reichenbachklamm, een wandeling die een beekje volgt via houten bruggen, trappen en plankenpaden. Onderweg passeer je verschillende watervalletjes. Meer wandelingen in de regio vind je hier.

 

Pfronten staat ook bekend om zijn burcht. Falkenstein werd bovenop een berg gebouwd, op 1.250 meter hoogte. Vlakbij ligt het luxueuze Burghotel Falkenstein, waar je slaapt met een adembenemend uitzicht op de omliggende bergen. Mag het iets uitdagender en wil je net als Sven en Philip ook wel eens de nacht doorbrengen tegen een rotswand? Bij de organisatie Waldseilgarten Höllschlucht in het dorp kun je verticaal kamperen. Je wandelt samen met begeleiders zo’n halfuurtje naar een van de steile rotswanden. Nadat je je tent hebt opgezet, laat je die langzaam naar beneden zakken. Iets minder extreem op dezelfde plek zijn de boomplatformen en –tenten.

Pfronten is trouwens ook de ideale uitvalbasis om een van de mooiste en indrukwekkendste kastelen van Duitsland, en met uitbreiding Europa, te bezoeken. Het bekende Slot Neuschwanstein ligt op amper 20 km ten oosten van Pfronten. Het sprookjesachtige kasteel spreekt bij velen tot de verbeelding en is dus zeker een bezoek waard. Houd er wel rekening mee dat het er tijdens het hoogseizoen belachelijk druk kan worden. Vertrek daarom heel vroeg en reserveer je bezoek tijdig.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord