In het spoor van De Mol: Schliersee

Scroll naar beneden

In de vijfde aflevering  van De Mol trokken de laatste zes kandidaten verder naar het oosten van Duitsland. Ze lieten Pfronten - letterlijk - links liggen en trokken naar het schilderachtige stadje Schliersee. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie
  • Foto'siStock

Voor de eerste hilarische opdracht, het maken van de video voor jodelaar Takeo Ischi, bleven de overgebleven zes kandidaten in het dorpje Pfronten in de Beierse Alpen. Na hun bubbelbezoek van het thuisfront, reizen ze verder naar Schliersee. Schliersee is de naam van het dorpje dat aan het gelijknamige meer ligt. Het is er prachtig wandelen of fietsen langs het water en tussen de bergen. Van aan het station in Schliersee vertrekt een wandeling die je tot aan de ruïne van kasteel Hohenwaldeck brengt. De overblijfselen liggen middenin een bos. Je ziet ze niet meteen liggen, maar toch is het uitzicht er formidabel.

Wendelstein

Op een halfuurtje rijden van Schliersee ligt de berg Wendelstein. In deze berg ligt de imposante Wendelstein-grot, die werd pas in 1864 ontdekt en ligt op meer dan 1.700 meter hoogte. Na enkele treden en een zigzaggend pad door de rotsen, kom je uit in een gigantische open ruimte, ook wel de ‘Dom’ genoemd. Voor een bezoek aan de grot betaal je € 2. Ook van hieruit vertrekken adembenemende wandelingen door de bergen. Passeer zeker ook langs het unieke uitkijkplatform Gacher Blick. Dat ligt op 1.838m, tussen de hoogste toppen van de Alpen dat je een prachtig panorama oplevert.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord