In het spoor van De Mol: Friedrichswalde

Scroll naar beneden

Ben jij de juiste mol ondertussen al op het spoor? Of was jij net als de drie overblijvers even verbaasd toen Philip naar huis moest? De voorlaatste aflevering van De Mol speelde zich grotendeels af in de Duitse hoofdstad Berlijn. Voor de opdracht met de sprookjes trokken de vier kandidaten echter naar Friedrichswalde.

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans
  • Foto'siStock

Friedrichswalde is een klein dorp dat zo’n 70 km boven Berlijn ligt. Het dorp telt maar 800 inwoners en wordt omringd door bossen en meren. Friedrichswalde maakt deel uit van het Biosfeerreservaat Schorfheide-Chorin, een van de grootste beschermde natuurgebieden van het land. Doordat de natuur er bijna vrij spel heeft, vind je hier enorm veel verschillende soorten fauna en flora zoals bevers, otters en meer dan 200 vogelsoorten.

Unesco-bos

Het Grumsiner Forst is een deel van het Biosfeerreservaat. Het bos staat boordevol eeuwenoude beuken, waardoor het sinds 2011 ook een plaatsje kreeg op de de UNESCO-werelderfgoedlijst 'Oude en voorhistorische beukenbossen van de Karpaten en andere regio's van Europa'. Naast nog vijf andere Duitse bossen, staat op deze lijst ook ons eigen Zoniënwoud. Door Grumsiner Forst lopen vier gemarkeerde wandellussen, die zijn aangeduid met een beukenblad.

Kloosters en ruïnes

Naast natuur vind je in het gebied ook een heleboel oude kloosters en ruïnes. Zo is het Kloster Chorin zeker een bezoekje waard! In het klooster, dat dateert uit de 13e eeuw, kun je terecht voor zowel permanente als tijdelijke tentoonstellingen. Leuke extra; je kunt het klooster tussen oktober en maart ook bij valavond bezoeken. Met een gids en een zaklamp in de hand trek je door de kloostergangen. Check voor je bezoek ook zeker de kalender, het hele jaar door worden er theaters, concerten en festivalletjes georganiseerd.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord