Terug naar overzicht

5x Logeren bij Belgen in Portugal

  • Farmhouse of the Palms

Reizen is een van onze favoriete bezigheden. Sommige mensen vinden zelfs een tweede thuis in het buitenland en besluiten er te gaan wonen. Wij gingen op zoek naar landgenoten die hun hart verloren in het zuiden en daar een eigen gastenverblijf openden.

  • Lisa Piotti
    TekstLisa Piotti

1. Quinta do Ourives

Waar?
Carvoeiro

Wat?
Deze bed and breakfast ligt op de top van een heuvel in het hart van de Algarve. In de buurt vind je heel wat stranden en pittoreske vissersdorpjes. Je kunt kiezen uit een van de zes luxueuze kamers en suites. Bijna alle kamers hebben een eigen patio of terras met een buitenkeuken waar je heerlijk kunt vertoeven. Of misschien neem je liever een duik in het zwembad?

Wie?
In 2020 verhuisden Maarten en Elke samen met hun drie kinderen naar Portugal. Maarten heeft naast de B&B ook zijn eigen accountantskantoor. Elke had in België een eigen atelier als goudsmid. Quinta do ourives is dan ook Portugees voor ‘huis van de goudsmid’.

quinta-do-ourives.com

2. Na-Bé 

Waar?
Ponte da Barca

Wat?
In het noorden van Portugal ligt gastenverblijf Na-Bé. Op het domein vind je twee kamers en zes lodges. De lodges hebben allemaal een terras en een privébadkamer in het sanitair complex. In het wellnesscomplex in de tuin laat je je verwennen tijdens verschillende behandelingen.

Wie?
Dirk Vankerschaver en Joelle Coppin wilden graag een zaak beginnen op Hawaï. Ze brachten vijf jaar door op de eilandengroep, maar het bleek te moeilijk om er een eigen B&B te starten. Uiteindelijk kwamen ze in Portugal terecht, waar Joelle ooit op Erasmus ging. Ze bouwden hun huis helemaal zelf.

na-be.eu

3. Flamboyant

Waar?
Serra do Bouro

Wat?
Deze kleinschalige bed and breakfast beschikt over vier kamers met een strak en stijlvol interieur: drie alleenstaande suites en een gerenoveerde windmolen. De drie suites hebben een zitruimte, een slaapgedeelte en een badkamer met regendouche. De windmolen heeft een zitruimte op de begane grond en een slaapkamer onder het dakgewelf. Alle kamers hebben een gezellig terras met uitzicht op de tuin en het zwembad.

Wie?
Hun zoektocht naar de geschikte locatie voor een eigen bed and breakfast bracht Patrick Boon en Hayat Ait Chaoura uiteindelijk naar de Zilverkust van Portugal. In 2014 ruilden ze Gent in voor Serra do Bouro. Daar toverden ze een oude boerderij met authentieke molen om tot een charmante bed and breakfast. Ze openden hun deuren in 2016.

flamboyantbnb.com

4. Farmhouse of the Palms

Waar?
São Brás de Alportel

Wat?
Centraal in de Algarve ligt Farmhouse of the Palms. In dit afgelegen complex kom je helemaal tot rust. Een traditionele boerderij werd omgevormd tot een eigentijdse en stijlvolle bed and breakfast met zeven suites. De witte dikke muren, de hoge plafonds en de terracotta vloeren geven elke kamer een authentieke Portugese look.

Wie?
Frank en Véronique Persyn werkten in België in de banksector. Toen in 2008 een financiële crisis opstak, twijfelde het koppel plots aan hun carrière. Ze hadden al langer de droom om naar het buitenland te verhuizen en in 2010 besloten ze actief op zoek te gaan. Verschillende landen passeerden de revue, en na ongeveer 150 huizen gezien te hebben, verloor het koppel hun hart aan Farmhouse of the Palms. In 2014 verhuisden ze samen met hun zoon Jules en in 2015 opende ze hun B&B.

farmhouseofthepalms.pt

5. One2seven

Waar?
Ferragudo

Wat?
Dit moderne complex biedt zes kamers aan. Je kunt kiezen uit twee standaardkamers, twee appartementen, een loft en een vakantiehuis. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over alle comfort, met eigen badkamer, keuken en salon. Verder kun je gratis gebruik maken van fietsen, de ontspanningsruimtes met biljart en tafeltennis, de fitnessruimte en het zwembad.

Wie?
Miguel Titeca wou dit stuk grond absoluut bemachtigen. De West-Vlaming was voordien actief als bouwpromotor en kwam al lang op vakantie in Ferragudo. Hij kocht een stuk grond dat steil tegen de heuvel ligt en gebruikte zijn ervaring in de bouwsector om een kleinschalig vakantiecomplex te bouwen. Miguels echtgenote werkt in de muzieksector in België, maar komt zo vaak mogelijk naar Portugal.

one2seven.pt

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord