Terug naar overzicht

5x logeren bij Belgen in het buitenland

  • Mooood

Niets leuker dan een nieuw land ontdekken en jezelf onderdompelen in een nieuwe cultuur. Sommige mensen vinden zelfs een tweede thuis in het buitenland, en besluiten om er te gaan wonen of om er elk jaar een deel van hun tijd door te brengen. Zij willen graag hun liefde voor hun tweede land met andere vakantiegangers delen. Wij gingen op zoek naar Belgen die hun hart verloren in het buitenland en er een eigen gastenverblijf openden.

  • Lisa Piotti
    TekstLisa Piotti

 

Sojka Resort

 

 

Waar
Malatíny, Slowakije

Wat
Wat in 2004 begon als een klein hotel, groeide uit tot een resort met verschillende soorten accommodaties. Het hotel heeft vier verschillende kamers waar twee tot vier personen kunnen slapen. Daarnaast kun je ook een familie-appartement en verschillende ruime, houten huisjes huren. Kampeerders kunnen dan weer terecht op Camping Sojka. Eén van de grote troeven van het resort: het Sojka Relax Center. Met een binnenzwembad, een stoomsauna, een massagedouche, een Finse sauna en nog veel meer welnessfaciliteiten, is dit het ideale verblijf voor jouw verwenvakantie. Wie het liever actief houdt, kan gebruikmaken van de sportuitleendienst van het resort.

Wie
Gerdi Vanfleteren ging in 2001 werken voor een Belgische bank in Slowakije. Hij zag de schoonheid van het land en de vele mogelijkheden voor het toerisme en wilde daar iets mee doen. Hij verliet de bank en bouwde een klein hotelletje. Nu baat de familie Vanfleteren Sojka resort uit. Gerdi is gehuwd met de Slovaakse Silvia. Samen hebben ze twee dochters: Elisa (12 j) en Anika (10 j). Het gezin reist zelf ook graag en kent de regio uit hun duimpje. De ideale gidsen om jou een complete vakantie te bezorgen in Slowakije!

Sojka.eu

Sojka Resort

 

Mooood

Waar
Miriovriti, Griekenland

Wat
Met uitzicht over de Pagasitische Golf en de heuvels van het schiereiland Pilion is deze B&B ideaal gelegen voor een vakantie onder de Griekse zon. Vanuit de infinity pool geniet je van het adembenemende Griekse landschap. Of lig je liever lekker te zonnen in een van de stoelen naast het zwembad? Mooood heeft drie verschillende kamers die beschikken over een king size bed, een dubbele douche en een terras met zeezicht. Gediplomeerd chef-kok Lieselotte bereidt met plezier een uitgebreid, gezond ontbijt voor de gasten.

Wie
Lieselotte en Gert verloren hun hart aan Griekenland. In 2018 besloten ze hun leven in België te combineren met het Griekse leven en openden ze hun B&B. Het koppel woont met hun twee kinderen in België, waar Lieselotte kook- en yogalessen geeft en Gert als Psycholoog werkt. Maar in de zomer verhuizen ze voor drie of vier maanden naar Griekenland, om daar vakantiegangers is de watten te leggen in Mooood.

Mooood.life

Mooood

 

Nockalm Lodge

Waar
Hochrindl-Sirnitz, Oostenrijk

Wat
Nockalm Lodge is een recent gerenoveerd appartementenhuis. Het gebouw ligt op een hoogte van 1620 meter en heeft een prachtig uitzicht op de Nockbergen van Karintië. In de zomer biedt dit gebied allerlei leuke activiteiten zoals wandelen, klimmen, rodelen en zwemmen in de omliggende meren. In de winter kun je er heerlijk skiën met de familie. Nockalm Lodge beschikt over zeven appartementen met een eigen balkon. Daarnaast heb je ook een gezellige lounge met honesty bar, een picknickruimte, een patio met heaters, een hottub, en een binnenspeelruimte en buitenspeelzone voor de kinderen. Hier houd je het hele gezin zoet!

Wie
Sam en Lieve verhuisden in 2020 met hun kinderen Eden, Matti en Felan naar het prachtige Oostenrijk. Lieve werkte in België als bankmedewerkster. Sam is actief als zelfstandige verzekeringsagent en werkt nog steeds voor het verzekeringskantoor in België. Dit gastvrije duo zal je met veel liefde en enthousiasme in de watten leggen!

nockalmlodge.com

Nockalm Lodge

 

Lantaarn

Waar
Bialy Zdrój, Polen

Wat
B&B Lantaarn is dé place to be voor een actieve vakantie in de natuur. Op de boerderij maak je kennis met drie lieve rijpaarden waar je gerust een wandeling mee mag maken in het bos. Of maak je liever gebruik van een van de fietsen, kajaks, roeiboten of de antieke koets? In de late zomer en in de herfst kun je volop paddenstoelen plukken, en in de winter waag je je aan een arrensleetocht. De B&B bestaat uit vijf slaapkamers met eigen badkamer en een gemeenschappelijke ruimte met een open haard en tv. Wat meteen opvalt, is dat het interieur geïnspireerd is op de Vlaamse en Franse landschapsethiek.

Wie
Gastheer Frank verliet België voor de prachtige natuur van het Poolse West-Pommeren. Kasia is Pools, maar woonde meerdere jaren in België, waar ze zich volledige wijdde aan haar twee passies: paarden en koken. Die tweede passie deelt ze trouwens met Frank. Ze vinden het dan ook heerlijk om hun gasten gastronomisch te verwennen.

lantaarn.pl

Lantaarn

 

EMventure

Waar
Emhult, Zweden

Wat
Bij EMventure maak je kennis met het authentieke Zweden. Waar het hier vooral om draait, is één zijn met de natuur en back to basics. De uitvalsbasis is pension Kröken, een van de oudste huizen in het gehucht. Naast het hoofdgebouw werd een nieuw sanitair blok met Finse sauna opgetrokken. Er zijn vier duplex kamers voor vijf personen met elk een eigen toilet. Buiten kun je gebruik maken van de grill of buitenkeuken. Wie écht back to basics wil gaan, kan voor een van de andere twee vakantiehuizen kiezen. In vakantiehuis Kvarnamo heb je geen elektriciteit, geen stromend water en vind je in een straal van twee kilometer niemand om je heen. Wie genoeg privacy, maar toch wat meer comfort wil, kan kiezen voor vakantiehuis Åkershult.

Wie
Ronny Waumans kocht in 1998 een negentiende-eeuwse boerderij in Kröken, in de Smålandse hooglanden. Daar richtte hij een jaar later EMventure AB op, als opvolger van zijn Belgische avonturencentrum K&S. Ronny leerde zes jaar geleden de Franse Magali Alvarez kennen. Drie jaar geleden verhuisde ook Magali naar Zweden. Zij is nu gastvrouw en verzorgt het ontbijt, terwijl Ronny de administratie doet en de kanoverhuur regelt.

emventure.se

EMventure

 

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord