5x Milaan

Scroll naar beneden

Inspiratie nodig voor een volgende citytrip? Milaan is een goed idee! We selecteerden alvast vijf tips in de stad. Milaan is de hoofdstad van de Italiaanse regio Lombardije en wordt ook wel 'het Manhattan van Italië' genoemd omwille van de haastige sfeer die hier heerst. Het is een stad waar shopping en opera centraal staan en waarin je kennismaakt met 'het echte Italië'.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

Hotel Viu Milan

Je kan haast niet naast dit gebouw kijken: Hotel Viu is helemaal in glas gehuld en pakt uit met een knappe verticale tuin. Het hotel ligt op wandelafstand van de Duomo. De 124 kamers komen met een klassieke inrichting, en tegelijkertijd met een tijdloze look en veel natuurlijk licht door de kamergrote ruiten. Op de bovenste verdieping geniet je van een aperitief in de rooftopbar of waag je een duik in het zwembad. Het spectaculaire uitzicht krijg je er gratis bij. In het restaurant van Hotel Viu word je verwend door Michelin-chef Giancarlo Morelli, die gespecialiseerd is in gerechten die volgens Milanese traditie bereid worden. Vanaf € 260 per nacht, via www.hotelviumilan.com.

VUN Andrea Aprea

Fine dining gegarandeerd in Andrea Aprea! Dit restaurant bevindt zich in het Hyatt-hotel en heeft maar liefst twee Michelinsterren. Chef Andrea steekt zijn liefde voor de Italiaanse keuken niet onder stoelen of banken en legt in het restaurant dan ook de nadruk op traditionele Italiaanse gerechten met een vernieuwende, hedendaagse toets. In de keuken wordt enkel met verse en lokale ingrediënten gewerkt, om zo een gerecht te creëren waarbij je je vingers kan aflikken! www.ristorante-vun.com

Galleria Vittorio Emanuele

De Galleria Vittorio Emanuele is een indrukwekkend winkelcentrum. Het complex bestaat uit vier overdekte winkelstraten en een prachtig versierd middenplein met een glazen plafond. Voor locals is het gebouw een ontmoetingspunt om een lekkere Italiaanse koffie te drinken. Op de eerste verdieping is er trouwens een bar gevestigd waarvan het terras je op een prachtig uitzicht over de Duomo en het bijhorende plein trakteert. De galerij is een van de oudste winkelcentra ter wereld en huist verschillende dure modeketens zoals Prada en Gucci, maar ook voor meer betaalbare mode ben je in Galleria Vittorio Emanuele aan het juiste adres. www.yesmilano.it

De vredesboog

De vredesboog, ook wel Arco della Pace genoemd, werd gebouwd als onderdeel van het Foro Bonaparte, een paradeplaats om de overwinningen van Napoleon Boneparte te eren. Het monument werd daarom origineel gedoopt als de Arco delle Vittorie. Maar Napoleon werd enkele jaren na de start van de bouw uit Italië verdreven, dus het Foro Bonaparte werd nooit afgewerkt. Na zijn troonsafstand werd het monument afgewerkt en kreeg het zijn huidige naam. Op de gevel zijn vier mannen afgebeeld, die de vier belangrijkste rivieren in de streek voorstellen. Bovenop de boog staat de vredeswagen die getrokken wordt door zes paarden. De Arco della pace ligt aan het begin van het Sempione-park.

Santa Maria Della Grazie

In het Da Vinci-museum in de Abdij van Tongerlo mag dan wel de replica te bezichtigen zijn, maar natuurlijk hangt het originele exemplaar van Het Laatste Avondmaal in Italië. Leonardo Da Vinci schilderde dit meesterwerk in opdracht van hertog Ludovico Sforza in de refter van de Santa Maria Della Graziekerk. Het wereldbekende schilderij van Leonardo Da Vinci bevindt zich dus in het hartje van Milaan! Samen met de kerk staat het schilderij op de Unesco-werelderfgoedlijst. Toegang tot de kerk is gratis, maar het bezichtigen van Het Laatste Avondmaal is iets meer gecompliceerd. Het is aan te raden tickets op voorhand online te reserveren.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord