6 tophotels op Ibiza

Scroll naar beneden

Ibiza blijft onverminderd populair. Het Spaanse eiland schudt langzaam het new wave party-imago van zich af en etaleert zichzelf meer en meer als kwaliteitsbestemming, waar luxe, lekker eten en drinken, duurzaamheid én feesten hand in hand gaan. In deze zes tophotels ervaar je Ibiza to the fullest. Zomer 2022, here we come. 

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Nobu Hotel Ibiza Bay

Nobu Hotel Ibiza Bay ligt in het idyllische Talamanca Bay en is een van de beste en meest luxueuze resorts van de méditerranée. De kamers zijn ruim en licht, je kunt er winkelen bij leuke boetiekjes, lekker aperitieven in verschillende bars, een dagje niksen in de wellness of heerlijk eten in een van de drie restaurants: Nobu, Chambao en pop-uprestaurant BiBo, waar de Spaanse driesterrenchef Dani Garcia dit seizoen weer een heerlijk menu bereidt met lokale ingrediënten. Het vijfsterrenhotel verwelkomt met alle liefde gezinnen met kinderen, klein of groot. De locatie is ideaal: vlakbij Ibiza-stad, maar in de beschutting en rust van de baai. Meer informatie of boeken? Ga dan naar nobuhotelibizabay.com.

2. Six Senses Ibiza

Ben je geïnteresseerd in spiritualiteit? Dan is Six Senses Ibiza een goede plek voor jou. Dit resort ligt op 35 minuten rijden van het vliegveld, in het rustige noorden van Ibiza en straalt een en al sereniteit uit. Op zo’n 8 hectare grond staan 116 accommodaties; waaronder verschillende suites (ook in een grot!) en drie-, vier- en vijfpersoonsgebouwen. Naast zwemmen in de infinity pool kun je er ook rondwandelen in de biologische moestuin, een goed boek lezen in de bibliotheek of deelnemen aan verschillende retreats. In het resort hangt een fijne festivalsfeer, met verschillende muziekoptredens en kookworkshops. Hou je het liever rustig? Laat het eten dan lekker naar je accommodatie brengen of steek een BBQ aan op je patio. Boeken kan via sixsenses.com.

3. OKU Ibiza

Bij OKU Ibiza ben je omgeven door natuurlijke materialen als hout en steen. Het luxehotel ligt op loopafstand van de stranden van Cala Gracio, maar je kunt ook zo een week in het resort vertoeven. Bijvoorbeeld om iedere dag lekker te eten bij de Nederlandse chef Mark Vaessen, gespecialiseerd in de fusion en Japanse keuken. Of voor de gratis yogalessen, spamogelijkheden en de heerlijke zwoele avonden waar tot in de nacht een huis-dj draait. Slapen doe je in rooftop rooms, kamers aan het zwembad of de privévilla met vier slaapkamers. Meer informatie en boeken doe je op okuhotels.com.

4. Grand Paradiso

The American way of life, op Ibiza! Grand Paradiso is een project waar audiovisuele kunst in al haar vormen centraal staat; van film en kortfilm tot videoclips. In het interieur worden pastelkleuren afgewisseld met art deco en hedonisme. Met name het zwembad is een echte eyecatcher: neem je sixties zwempak en hoofddoekje mee, want hier leef je, voor even, het Amerikaanse leven! De dj-booth maakt het helemaal af. Deze ziet eruit als een strandhut uit Miami en biedt plaats aan een dj en artiesten. Ben je een VIP? Of wil je je zo voelen? Reserveer dan een plekje backstage, op de enorme ronde bank die om de booth heen loopt. Dit is een once in a lifetime-bestemming! Check hier meer foto’s of boek je kamer: grandparadisoibiza.com.

5. Petunia Ibiza

Petunia Ibiza heeft een prachtig uitzicht op Es Vedrà, het bekende rotsachtige kleine eiland voor de zuidwestkust van Ibiza. Het boetiekhotel heeft 41 kamers, allemaal met een andere uitstraling en inrichting. Dit hotel ademt Ibiza; door het interieur en de prachtige tuinen, door het gebruik van natuurlijke materialen, door de rust die er heerst, door de pop-upwinkeltjes … Uit de keuken van restaurant La Mesa komen mediterrane gerechten, gemaakt met lokale ingrediënten, onder andere uit de eigen moestuin. Het luxehotel ligt tien minuten rijden van het dorp Sant Josep en vijf minuten rijden van de pittoreske baai Cala D’Hort. Boeken doe je hier: petuniaibiza.com.

6. La Torre del Canónigo

La Torre del Canónigo is een luxehotel in Dalt Vila, het historische centrum van Ibiza-stad en Werelderfgoed volgens UNESCO. Het pand wordt omringd door middeleeuwse muren die onderdeel zijn van een Romeinse acropolis, dé plek voor geschiedenisliefhebbers. De 25 kamers hebben allemaal een eigentijds en mediterraan interieur: van standaard kamers tot suites met privézwembad en luxe familieaccommodaties. Omdat het hotel is omgeven door de beste restaurantjes en bars, is het niet mogelijk om in La Torre del Canónigo te lunchen of dineren, maar de conciërge reserveert met alle liefde een tafel in bij de beste restaurants. Meer informatie op latorredelcanonigo.com

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord