7X bloemen- en bloesempracht in eigen land om dit weekend te bezoeken

Scroll naar beneden

Vanaf 19 april mogen we (ein-de-lijk) terug reizen. Dit weekend zullen we het nog even in eigen land moeten doen, maar dankzij deze zeven kleurrijke bestemmingen vol bloemen en bloesems is dat absoluut geen straf!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Hallerbos @ Halle

We kunnen er niet omheen: het Hallerbos blijft ook in coronatijden een van de mooiste en populairste plaatsen tijdens de paasvakantie. Het bos kleurt ieder jaar rond midden april prachtig paars. Daar zijn de hyacinten verantwoordelijk voor, die onder de beukenbomen een bloementapijt vormen. De hyacintenwandeling (die vertrekt aan de Achtdreef) is ongeveer zeven kilometer lang en leidt je langs de mooiste plekken van het bos. Het Hyacintenfestival gaat al voor het tweede jaar niet door en dit jaar worden ook de parkings afgesloten voor bezoekers. Je gaat er dus best enkel naartoe als je er met het openbaar vervoer of met de fiets geraakt. Meer info hallerbos.be.

 

2. Raspaillebos @ Geraardsbergen

Minder groot en dus ook minder druk dan het Hallerbos is het Raspaillebos in Geraardsbergen. Ook hier kleuren grote delen van het bos helemaal paars deze periode. Het bos ligt langs de hellingen van de Bosberg, bekend bij wielertoeristen. Het gebied wordt daardoor gekenmerkt door valleien, dalen en ook open landschappen. Vijf wandelingen tussen de twee en de acht kilometer lopen zigzaggend door het bos. Andere bossen met hyacinten vind je in Poperinge, Tiegem, Westouter, Loker, Kemmel, Oudenaarde, Ronse, Maarkedal, Brakel en Ninove.

 

3. Alden Biesen @ Bilzen

Behalve de hyacinten staan ook de bloesems dit weekend nog in bloei en kleuren de fruitbomen op de glooiende landschappen van Haspengouw hemels wit. Volgens de bloesemmeter van Visit Limburg is het dit weekend zelfs ideaal om de late kersensoorten en de perenbomen in volle bloei te bewonderen. Door het domein Alden Biesen loopt een wandeling van vier kilometer door de fruitbomen. Ook vanuit Alden Biesen vertrekt een fietsroute van 54 kilometer die je meevoert langs de mooiste plekjes van Haspengouw. Een andere en originelere manier om de bloesems te ontdekken is met een elektrisch ‘groen’ golfwagentje van Visit Bilzen. Aan het toeristisch onthaal in Alden Biesen kun je kiezen tussen de uitgestippelde routes van een, twee en drie à vier uur.

 

4. Bloesems @ Hageland

Het Hageland is de regio in het oosten van Vlaams-Brabant tussen Leuven, Aarschot, Diest en Tienen. Ook hier kun je nog tot eind april terecht om de mooie bloesems te ontdekken. Je hebt de keuze uit tientallen wandelingen en vijf fietstochten om de regio te doorkruisen. Of wat dacht je van een eigen Elfstedentocht? Sinds 2018 vind je in elf steden in het Hageland kunstwerken die geïnspireerd werden door de bloesems.

 

5. Japanse Tuin @ Hasselt

Zoals je hierboven al las, staan de kersen dit weekend in volle bloei. Dat is ook het geval in de grootste Japanse tuin van Europa, die te vinden is in Hasselt. Met de vele bankjes, rustgevende waterpartijen en gezellige paadjes is de tuin dé plek bij uitstek om helemaal zen te worden. Je bezoek aan de Japanse tuin in Hasselt moet je wel op voorhand reserveren, een ticket kost € 6. Nóg tien andere tuinen die momenteel spectaculair in bloei staan vind je hier.

 

6. Floralia @ Groot-Bijgaarden

Nog tot 2 mei gaat in het park van het Kasteel van Groot-Bijgaarden Floralia door. Bijna alle voorjaarsbloemen die we kennen, staan hier momenteel in bloei. Met meer dan 500 soorten (waarvan 400 tulpensoorten), kijk je je ogen er enkele uren uit! Ook hier moet je je bezoek op voorhand reserveren, voor een standaardticket betaal je € 14.

 

7. Narcissen @ Oostkantons

Last but not least: de felgele narcissen die je momenteel in de Oostkantons kunt vinden. In normale tijden zakken van over heel de wereld natuurliefhebbers in de maand april af naar dit stukje van ons land. De honderdduizenden wilde narcissen vormen samen unieke gele zeeën die de dalen van de Eifel-Ardennenregio bedekken. Wilde narcissen komen maar zelden in het wild voor, dit unieke natuurfenomeen kan je nog tot eind april bewonderen. Meer info en drie aanbevolen wandelingen vind je hier.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord