Terug naar overzicht

Afkoeling nodig? Dit zijn de 10 beste waterparken in Europa

De hittegolven houden aan en verspreiden zich over Europa, tijd om af te koelen dus! Misschien heb jij je vakantie al gepland, toevallig naar een land met een van de beste waterparken? Voor dit onderzoek analyseerde Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen, recensies op Google en TripAdvisor van verschillende waterparken, en dit blijken de 10 beste waterparken in Europa.

  • Goodbye redactie
    TekstGoodbye redactie

1. Siam Park @ Tenerife

Siam Park op Tenerife is het best beoordeelde waterpark van Europa. Naast de uitzonderlijke beoordeling op Google, staat dit waterpark ook op de eerste plaats wat betreft het aantal reacties op TripAdvisor, met 33.448 mensen die een reactie hebben achtergelaten. De toegangsprijs voor een volwassene is €40 en voor kinderen €28, hier vind je tientallen attracties waar de adrenaline al begint te borrelen, zoals glijbanen met draken en donkere tunnels.

Meer info via siampark.net.

 

2. Aquapark Istralandia @ Kroatië

Op de tweede plaats in deze lijst staat Aquapark Istralandia. Met een uitstekende beoordeling op zowel Google met 4,6* en TripAdvisor met 4,5* is dit een van de waterparken in Europa die je niet mag missen. Attracties die je zeker moet uittesten zijn de 'Free Fall', een adembenemende 27 meter hoge glijbaan, en de 'Black Kamikaza'.

Meer info via istralandia.hr.

 

3. Aquashow Park Hotel @ Portugal

Op de derde plaats staat het Aquashow Park Hotel, een waterpark in de Algarve. Met een 4,6* beoordeling op Google en 2.594 beoordelingen op TripAdvisor is het geen wonder dat het een plaatsje in de top drie kijgt. In dit waterpark vind je een beetje van alles: glijbanen, golfslagbaden en zelfs een achtbaan met een enorme drop aan het eind.

Meer info via aquashowpark.com.

 

4. Slide & Splash @ Portugal

Nog geen halfuur van Aquashow Park Hotel vandaan, bevindt zich de volgende topper in deze lijst. Het valt net buiten het podium, maar staat toch op de tweede plek van Portugal. Slide & Splash heeft een score van 4 op TripAdvisor en 4.5* op Google, hier kost een ticket voor een volwassene €27, wat goedkoper is in vergelijking met andere parken op de lijst. Het heeft zowel attracties voor kinderen, alsook voor volwassenen.

Meer info via slidesplash.com.

 

5. Chocholowska Baths @ Polen

In het midden van de ranglijst staat een waterpark dat voor velen (nog) onbekend id: Chocholowska Baths in Polen. Nochtans heeft het een verbijsterend aantal beoordelingen op Google en een 4,6*. Dit super watercomplex beschikt over een fitnessruimte, een restaurant, zwembaden voor kinderen en voor volwassenen, maar bovenal enorme spiraalglijbanen. Je hebt bovendien een prachtig uitzicht op de bergen vanuit je ligbedje.

Meer info via chocholowskietermy.pl.

 

6. Aqualand Corfu Water Park @ Griekenland

Aqualand Corfu Water Park in Griekenland staat op de zesde plaats. Op TripAdvisor heeft het een beoordeling van 4,5* dus je kunt een buitengewoon waterpark verwachten met activiteiten voor het hele gezin. Een tweedaagse pas kost €55 en geloof ons; die heb je nodig als je alle attracties in het park wil uittesten. Voor de avonturiers zijn er de 'Tornado' en de 'Giant Slides' en voor de kinderen is een bezoek aan het piratengebied een must.

Meer info via aqualandcorfu.com.

 

7. Action Aquapark @ Bulgarije

Een ander niet zo bekend waterpark is Action Aquapark in Bulgarije, maar het stelt zijn bezoekers niet teleur. Met geweldige scores op Google en TripAdvisor, 4,5* bij beide, staat je een dag vol plezier en adrenaline te wachten. Attracties zoals de 'Free Fall', de 'Black Hole' en de 'X-treme' zijn het populairst.

Meer info via aquapark.bg.

 

8. Aquafan @ Italië

Italië staat met Aquafan op de achtste plaats. Kaartjes kosten tussen de €26,50 en €31, afhankelijk of je online of aan de balie koopt. Het park is verdeeld in secties: de Relax Zone, voor degenen die graag ontspannen, de kinderzone met kleinere glijbanen en rustigere attracties, en de adrenaline zone. Hier vind je 11 spectaculaire attracties.

Meer info via aquafan.it.

 

9. Aquapark Tatralandia @ Slowakije

Op de voorlaatste plaats staat het Tatralandia Aquapark in Slowakije. Een aangename verrassing want het heeft meer dan 14.000 online beoordelingen, zowel op Google en TripAdvisor, allen vol lof over het waterpark. Een ticket kost €29 voor volwassenen, €24 voor junioren en €21 voor kinderen, als belangrijkste attracties zijn er golfslagbaden, glijbanen meer dan 20 meter hoog en een kunstmatig golfslagbad om wat golven te pakken.

Meer info via tatralandia.sk.

 

10. Aqualandia Benidorm @ Spanje

Op de laatste plaats, nog een ander waterpark in Spanje, Aqualandia Benidorm met 12.312 beoordelingen op Google, 4,3* en een TripAdvisor-beoordeling van 4. Een dagticket kost €39 en een familieticket voor 4 personen kost €112. Het park kan onderverdeeld worden naar intensiteit van attracties, een kinderzone, een gematigde zone en een extreme zone. In de kinderzone is onze tip de 'Mini Zig Zag' en 'Laguna', terwijl we in de extreme zone de 'Big Bang' aanraden.

Meer info via aqualandia.net.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord