Amerikaanse BBQ inspiratie

Scroll naar beneden

Geschreven met input van Jumbo.

Is jouw barbecueseizoen al begonnen of kijk je er al reikhalzend naar uit? Deze Amerikaanse landen staan bekend om hun rijke BBQ cultuur. Laat je inspireren door de lekkerste recepten voor bij de barbecue in je eigen achtertuin.

Noord-Amerika

In Noord-Amerika hebben ze barbecueën tot een kunst verheven. Ze houden van grote stukken vlees die ze op een speciale manier op de barbecue bereiden. Elke staat heeft zijn eigen barbecue-tradities. De bekendste voorbeelden zijn:

  • het geroosterde varken aan het spit in Noord- en Zuid-Carolina,
  • de varkensribbetjes en sandwiches met varkensvlees in Memphis,
  • de verschillende soorten vlees met stevige sauzen in Kansas,
  • het gerookte vlees, gemarineerd met zoete sauzen in Texas.

Bij de barbecue worden ook traditionele bijgerechten geserveerd. De bekendste is wel de Amerikaanse coleslaw. Lees hier hoe jij zelf heerlijke Amerikaanse coleslaw kan maken. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een lekkere pastasalade of andere heerlijke bbq bijgerechten.

  • Picanha

Zuid-Amerika

In Zuid-Amerika houden ze vooral van rundvlees op de barbecue, ofwel churrasco. Het vlees wordt meestal gekruid met wat zout en aan lange spiesen boven het vuur gegrild. In Argentinië noemen ze de barbecue de Asado. Verschillende soorten vlees en slachtafval worden langzaam op de barbecue gekookt. Tijdens het koken wordt het vlees besprenkeld met salmuera, een soort pekel.

In Colombia kennen ze de Picada, een barbecue met rundvlees, varkensvlees, kip en worstjes. Ze serveren het vlees en de bijgerechten in één schaal of op een bananenblad.

Wat Zuid-Amerikaanse landen gemeen hebben is Picanha. Picanha komt van het stuk boven de staart van het rund. Het is heel mals en sappig en het heeft een intense biefstuksmaak. Het vlees komt oorspronkelijk uit Brazilië, maar het is in heel Zuid-Amerika de meest gegeten soort vlees.

De picanha en het andere vlees dat op de barbecue gaat, wordt over het algemeen gecombineerd met chimichurri. Met een zelfgemaakte picanha kun je zelf ook barbecueën als de Zuid-Amerikanen. Vervang dan wel de cherrytomatensalsa voor chimichurri voor die echte Zuid-Amerikaanse smaakbeleving. Kleed je Zuid-Amerikaanse barbecue verder aan met BBQ bijgerechten zoals maïs, bonen, aardappelen, salades en salsa’s.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord