De groene parel Corfu

Scroll naar beneden

Corfu, een klein eiland in het noorden van Griekenland. Meer bepaald Paleokastritsa, een dorp in het noordwesten van Corfu. Wat er te zien valt? De mooiste bergen, heel wat groen en helder blauw water.

  • Akyna Peeters
    Tekst & foto'sAkyna Peeters

Ik kende Corfu helemaal niet, maar het overtreft al mijn verwachtingen. Halsoverkop trekken mijn beste vriendin en ik nietsvermoedend richting het Griekse eiland. Na de bijna drie uur durende vlucht, komen we vol spanning aan op de luchthaven van Corfu. Het zweet breekt ons meteen uit, dus duiken we snel onze valiezen in om van outfit te wisselen. Volledig getransformeerd en klaar voor de Griekse zon, wandelen we de luchthaven uit. Een kennis van ons staat ons op te wachten en had beloofd ons veilig af te zetten aan ons appartement. Zo gezegd, zo gedaan. De wegen zijn redelijk smal, stijl en vaak niet verhard. Na een half uurtje doorheen het wilde verkeer, komen we aan. Een kleine Griekse vrouw roept en wuift enthousiast naar ons. Ze neemt ons meteen mee naar boven en wijst ons de weg naar het appartement. Volledig uitgeblust ploffen we op het bed, genietend van het prachtige uitzicht.

LA GROTTA

Tijdens een ontdekking van de buurt, horen we plots luide muziek en geplons. De nieuwsgierigheid neemt de bovenhand. We komen terecht in La Grotta: een gezellige bar vlakbij de zee, tussen de grotten. Het heeft ons heel wat klimwerk gekost, maar uiteindelijk vinden we een mooi plekje bovenop een rots. Heerlijke drankjes, hapjes en muziek: wat moet je nog meer hebben? Waterschoenen! Ze beschermen je voeten tegen de uitsteeksels op de bodem van de zee en de hete rotsen. Voor de rest, absoluut een aanrader. Na enkele uren bakken en braden in de zon, keren we terug richting ons appartement. De airco staat loeihard, heerlijk.

ZON, ZEE EN STRAND 

 

De volgende ochtend staan we op tijd op om ontbijt te halen. We eten snel een croissant en als extraatje nog wat baklava, een typisch Grieks dessert. We vertrekken naar de bushalte, maar eens daar aangekomen blijkt het toch niet bepaald simpel. Op het bord staat het uur dat de bus vertrekt in Corfu zelf. Na wat rekenwerk beseffen we dat het ongeveer een half uurtje duurt tegen dat de bus bij ons passeert. We plaatsen ons op de stoep en wachten ongeduldig af. Een reisbus stopt voor onze neus en met een ticketje van anderhalve euro brengt de bus ons tot aan Paleokastritsa Beach. Eenmaal aangekomen op het strand, valt onze mond weer open. Het helder blauwe water lijkt eindeloos en voor een niet-sportief type als mezelf heb ik al meteen zin om de bergen te beklimmen. Een dagje zwemmen doorheen de rotsen, genieten van de zon en een beetje socializen met de inwoners. Hier kunnen we wel aan wennen. Je kan ook meerijden met een bootje doorheen de verschillende grotten, om ze eens van dichtbij te bewonderen.

HAPJE TAPJE

 

Grieks eten, niets kan het overtreffen. Al snel raken we gewend aan het ritme aldaar: laat op de avond, in grote porties. Tzatziki krijg je bij alles voorgeschoteld. En gek genoeg past het ook echt bij alles. Brood, vlees, frietjes, noem maar op. Mijn favoriete plekjes die zeker de moeite waard zijn? Spiros Taverna: uitgebreid ontbijten op het terras, Caffé Moreno: wafels als ontbijt, waarom niet? En Xenia Restaurant: vlakbij het water met overheerlijke verse Tzatziki.

HAPPY HOUR

Onze avonden sluiten we altijd af met een heerlijk drankje. Vlakbij is er een bar genaamd Acapulco, voorzien van een zwembad, bitterzoete cocktails en hangmatten middenin de bergen. Met een glaasje in de hand praten we nog uren door, genietend van het uitzicht. Voor wie echt graag wil luilekkeren met hier en daar nog een sprankeltje avontuur, Corfu is the place to be. Naast genieten, moet je zeker ook de lokale winkeltjes bezoeken voor leuke spulletjes. Met een overvolle koffer, gevuld met souvenirs en herinneringen, keren we terug naar huis. Meer dan geslaagd, dat kan je wel zeggen.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord