Terug naar overzicht

De laatste warme dagen van het jaar: 5 plaatsen om heerlijk buiten te zwemmen

Wie eraan dacht om zijn herfstkleren van de zolder te halen, is eraan voor de moeite. Deze week tikt de thermometer tegen de 30 graden. Ideaal weer om buiten te gaan zwemmen. Wij lijsten de leukste plaatsen voor je op.

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. Zwemvijver Boekenberg – Deurne

In Deurne kun je gaan zwemmen in zwemvijver Boekenberg. Het water van deze zwemvijver wordt natuurlijk gezuiverd door planten, waardoor het geen chemicaliën bevat. De vijver is tussen de 1m80 en 2m50 diep, maar de allerkleinsten kunnen ook in het speelbad plonzen. Verder is er ook een grote ligweide, waar je kunt genieten van die laatste zomerzonnestralen.

Reserveren? Boekenberg werkt met blokzwemmen, kijk op de website voor meer informatie.

 

2. Plage de Maboge – Luxemburg

Langs de Ourthe je strandlaken leggen, je kinderen die wat verder op de speeltuin spelen en af en toe eens een plonsje wagen. Klinkt als een goede woensdagnamiddagactiviteit? Dan moet je zeker eens naar de zwemzone van Plage de Maboge gaan. Wanneer het even te warm wordt, kun je in de cafetaria een fris drankje halen. Op het einde van de dag kun je je omkleden en douchen ter plaatse, lekker makkelijk. 

Reserveren? Vrije toegang zonder reserveren.

 

3. Les lacs de l’eau d’heure – Boussu-lez-Walcourt

Ben je niet zo van het zonne- of pootjebaden, dan kun je voor een iets actiever uitje naar les Lacs de l’Eau d’Heure. Kajakken, met de jetski rijden ... aan de meren van Eau d’Heure is er voor iedereen wel iets te doen. Je kunt er ook eten en zelfs overnachten.

Reserveren? Activiteiten reserveer je best op voorhand via deze link.

 

4. Strand van Hofstade – Hofstade

Wil je graag naar de zee, maar geraak je er niet? Dan is het strand van Hofstade zeker een waardige vervanger. Het strand is onderverdeeld in verschillende zones, zodat je nog wat afstand kunt bewaren, corona weetjewel. Verder is er ook een grote speeltuin die gedeeltelijk in het water ligt.

Reserveren? Tickets zijn €4,50 en moet je op voorhand aankopen, klik hier voor meer informatie.

 

5. Vosselare Put – Deinze

In Deinze kan je gaan zwemmen in Vosselare Put. Dit openlucht zwemdomein ligt aan de oude Leiemeander die al in 1861 ontstond. De VZW De Vrienden van Vosselare Put willen zo iedereen de kans geven om in de buitenlucht te gaan zwemmen en dit zonder de natuur te verstoren. In hun Clubhuis kun je na een dagje zwemmen lekker eten.

Reserveren? Inkomticket kost €3 en kan je bestellen via de website.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord