8x Verrassend verfrissen in Vlaanderen

Scroll naar beneden

Als de thermometers de hoogte in gaan, hebben we allemaal nood aan wat verfrissing. Op deze acht plaatsen kun je deze zomer ontsnappen aan de drukte en toch zalig afkoelen!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Kanoweekend op de Dender

Tegenwoordig kun je een stukje van de Dender afvaren per kano. Je vertrekt op vrijdagavond in Lessines (Henegouwen) en vaart via Geraardsbergen, Ninove en Denderleeuw tot in Aalst. The Outsider voorziet kano’s en een overzicht van alle bezienswaardigheden, restaurants, cafés, campings, hotels en B&B ’s langs de route. Zo kies je uiteindelijk zelf waar en wanneer je even wil pauzeren of overnachten. Een kano huren kost je €35 per dag, je overnachtingen moet je zelf op voorhand vastleggen. Meer info via www.kajakopdedender.be.

2. Waterspeeltuin @ de Lilse Bergen

De Lilse Bergen is een groot natuurdomein met een enorme vijver waar je kunt kamperen, zwemmen en sporten. Sinds corona is er naast de grote speeltuin op het land, ook een avontuurlijke opblaasbare speeltuin op het water. Nog de hele zomer is het aquapark geopend tussen 13u00 en 16u00 en in september tijdens de weekends. Check op voorhand de website voor beschikbaarheid en drukte. Koop je een online ticket, dan krijg je €1 korting. Meer info via www.pelican.be en www.lilsebergen.be.

3. Indoor snorkelen en duiken in B-Mine @ Beringen

TODI, op de site van B-Mine in Beringen, is het eerste indoor snorkel- en duikcentrum van Europa. Het duikbassin is 10m diep, heeft een doorsnede van 36m en is opgevuld met meer dan zes miljoen liter water. Er leven zo’n 5000 tropische vissen en planten. Je hoeft niet per se in het water om de vissen en duikers te zien, via de Aquarium View kan je van buitenaf in het bassin kijken. Je moet op voorhand reserveren via de website, vanaf €30 voor twee uur duiken + €12 huur basisuitrusting of vanaf €16 voor twee uur snorkelen. www.todi.be

4. Chillingpool van Jam Hotel @ Brussel

Een van de mooiste zwembaden van onze hoofdstad is ongetwijfeld dat van het Jam Hotel. Het hotel is gelegen in Sint-Gillis, vlakbij de Louizalaan en op wandelafstand van het centrum. Hun ‘chillingpool’ bevindt zich op de bovenste verdieping op het gezellige terras. Heel het jaar door wordt het zwembad verwarmd tot 28°C. Het zwembad is enkel toegankelijk voor hotelgasten, maar geen nood, ook de rest van het hotel ziet er ruw maar super hip uit! Plan dus gerust een citytripje naar BXL la Belle. Overnachten kan vanaf €75 per nacht via www.jamhotel.be.

5. Het Vijverhof @ Wevelgem

In het Vijverhof in Wevelgem organiseert Ice Mountain Adventure Park allerlei avontuurlijke sporten, denk aan flyboarden, wakeboarden en waterskiën. Wakeboarden en waterskiën doe je hier trouwens niet met een bootje maar wel met een kabelbaan. Dat maakt het gemakkelijker om te leren én milieuvriendelijker. Minder extreem is het opblaasbare hindernissenparcours Aqua Park. Het drijft op de vijver en verzekerd plezier aan alle leeftijden. Aquapark kost €10 per uur. Alle prijzen en info vind je op www.ice-mountain.com.

6. Zwemvijver Boekenberg @ Deurne

In Deurne kun je gaan zwemmen in zwemvijver Boekenberg. Het water van deze zwemvijver wordt natuurlijk gezuiverd door planten, waardoor het geen chemicaliën bevat. De vijver is tussen de 1m80 en 2m50 diep, maar de allerkleinsten kunnen ook in het speelbad plonzen. Verder is er ook een grote ligweide, waar je kunt genieten van die laatste zomerzonnestralen. Kijk op de website voor meer informatie.

 

7. Strand van Hofstade @ Hofstade

Wil je graag naar de zee, maar geraak je er niet? Dan is het strand van Hofstade zeker een waardige vervanger. Het strand is onderverdeeld in verschillende zones, zodat je nog wat afstand kunt bewaren, corona weetjewel. Verder is er ook een grote speeltuin die gedeeltelijk in het water ligt. Tickets zijn €4,50 en moet je op voorhand aankopen, klik hier voor meer informatie.

 

8. Vosselare Put @ Deinze

In Deinze kan je gaan zwemmen in Vosselare Put. Dit openlucht zwemdomein ligt aan de oude Leiemeander die al in 1861 ontstond. De VZW De Vrienden van Vosselare Put willen zo iedereen de kans geven om in de buitenlucht te gaan zwemmen en dit zonder de natuur te verstoren. In hun Clubhuis kun je na een dagje zwemmen lekker eten. Een inkomticket kost €3 en kan je bestellen via de website.

 

Lees ook zeker deze artikels

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord