Terug naar overzicht

Deze 10 reizen moeten op je bucketlist staan!

Het leven zit vol met avontuur en het ontdekken van nieuwe plekken is een ervaring die je nooit zou moeten missen. Of je nu een fervent reiziger bent of gewoon op zoek bent naar wat inspiratie, we hebben een lijst samengesteld van 10 ongelooflijke reizen die absoluut op je bucketlist moeten staan. Van adembenemende natuurlijke landschappen tot historische steden en exotische bestemmingen, deze reizen bieden voor elk wat wils.

  • © Pexels - Foto door Errin Casano

Machu Picchu, Peru

Ervaar de mystiek van de oude Inca-beschaving terwijl je de verloren stad Machu Picchu in Peru verkent. Omringd door steile bergen en weelderige jungle, is deze archeologische vindplaats een waar wonder om te aanschouwen.

Great Barrier Reef, Australië

Duik in het grootste koraalrif ter wereld, gelegen voor de kust van Australië. Ontdek een kleurrijke onderwaterwereld vol met prachtige koraalformaties en een overvloed aan zeeleven. Snorkelen of duiken in het Great Barrier Reef is een ervaring die je nooit zult vergeten.

Serengeti National Park, Tanzania

Ga op safari in de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti in Tanzania. Ervaar de wonderbaarlijke migratie van wilde dieren, zoals zebra's en gnoes, terwijl ze op zoek zijn naar vers grasland. Kom oog in oog te staan met leeuwen, olifanten en giraffen in hun natuurlijke habitat.

IJsland

Ontdek het land van vuur en ijs, IJsland, met zijn adembenemende landschappen gevuld met gletsjers, watervallen, vulkanen en geothermische bronnen. Bezoek de Blue Lagoon, verken de Golden Circle-route en ervaar het noorderlicht in de wintermaanden.

Galapagoseilanden, Ecuador

De Galapagoseilanden, gelegen in de Stille Oceaan voor de kust van Ecuador, bieden een unieke kans om de diversiteit van het zeeleven te ervaren. Ga snorkelen met zeeleeuwen, zwem naast reuzenschildpadden en observeer de beroemde Darwinvinken in hun natuurlijke habitat.

Kyoto, Japan

Reis af naar de oude hoofdstad van Japan, Kyoto, en dompel jezelf onder in de rijke tradities en prachtige tempels. Geniet van de betoverende schoonheid van de kersenbloesems tijdens het sakura-seizoen en verken de traditionele geisha-wijk, Gion.

Amazone regenwoud, Brazilië

Trek diep de weelderige Amazone jungle in en ontdek de ongelooflijke biodiversiteit van dit ecosysteem. Maak een boottocht over de machtige Amazone-rivier, ga op zoek naar exotische dieren zoals apen, luiaards en kleurrijke vogels, en ontmoet de inheemse gemeenschappen die hier al eeuwenlang leven.

Petra, Jordanië

Betreed de verborgen stad Petra in Jordanië, een UNESCO-werelderfgoed en een van de zeven nieuwe wereldwonderen. Wandel door de smalle kloof, bekend als de Siq, en aanschouw de prachtige roze zandstenen gebouwen die uit de rotsen zijn gehouwen.

New York City, Verenigde Staten

Verken de bruisende straten van de Big Apple en dompel jezelf onder in de iconische bezienswaardigheden en geluiden van New York City. Bezoek Times Square, wandel door Central Park, beklim het Empire State Building en geniet van Broadway-shows en wereldberoemde musea.

Patagonië, Argentinië/Chili

Reis naar het einde van de wereld en ontdek de ongerepte schoonheid van Patagonië, gelegen in het zuiden van Argentinië en Chili. Verken de gletsjers van het nationaal park Los Glaciares, wandel door het adembenemende landschap van Torres del Paine National Park en bewonder de grillige bergen en uitgestrekte meren.

Het verkennen van deze prachtige bestemmingen op je bucketlist kan een droom lijken die moeilijk te verwezenlijken is, vooral als het gaat om de financiële kant van de zaak. Gelukkig zijn er opties zoals een persoonlijke lening die je kan helpen om je reisdromen waar te maken. 

Of je nu op zoek bent naar natuurlijke pracht, culturele schatten of avontuurlijke ontdekkingen, deze 10 reizen bieden allemaal unieke ervaringen die je bucketlist zullen verrijken. Dus maak je klaar om nieuwe bestemmingen te verkennen, herinneringen te creëren en je horizon te verbreden. De wereld wacht op je!

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord