Terug naar overzicht

Gratis reisgids: Canarische Eilanden

Het hele jaar door een ideaal klimaat, idyllische stranden, natuur, cultuur en entertainment. Het is makkelijk om verliefd te worden op de Canarische Eilanden. Acht eilanden liggen als een paradijs in de Atlantische Oceaan, elk met hun eigen karakter en persoonlijkheid.

Meer dan mooie zandstranden en kristalhelder water

Op elk moment van het jaar kan je het water in duiken, in de zon liggen of gaan windsurfen aan zandstranden omgeven door kristalhelder water. Toch hebben de Canarische Eilanden zoveel meer te bieden dan enkel de kust. Het binnenland is perfect om te gaan hiken, fietsen of klimmen.

Bruisende dorpen en steden vol charme vullen al die outdoor activiteiten perfect aan. Het nachtleven en de festiviteiten bieden voor elk wat wils, net als niet te missen tradities zoals carnaval.

Topbestemming voor natuur- en cultuurliefhebbers

De Canarische Eilanden staan ook symbool voor natuur. Je vindt er vier Nationale Parken en natuurreservaten naast verrassende vulkanische landschappen in Lanzarote en de Teide in Tenerife (een inactieve vulkaan en de hoogste berg in Spanje). Er zijn de zandduinen van Fuerteventura en Gran Canaria, maar ook de groene bossen in La Palma en La Gomera.

Als cultuur je ding is, moet je zeker een bezoekje brengen aan historische sites zoals werelderfgoedstad San Cristóbal de la Laguna in Tenerife. Of bewonder de werken van schilder, beeldhouwer en architect César Manrique in combinatie met uitkijkpunten, tuinen en installaties langs de kust en in de culturele centra. Deze buitengewone dialoog tussen de artiest en de natuurlijke omgeving slaat je met verstomming.

Kom eens langs naar de Canarische Eilanden en ontdek een wereld vol verrassingen. Meer info op www.spain.info.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord