Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • Leyla Hesna

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (27 - 29 augustus 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: de stamboom

De Stamboom is een spannende misdaadthriller die het verhaal vertelt van Liz Catalano. Nadat ze door een DNA-test ontdekt dat ze geadopteerd is, gaat ze op zoek naar informatie over haar biologische familie. Ze wordt echter zelf gecontacteerd door FBI-agenten, omdat haar DNA overeenkomt met dat van een onbekende seriemoordenaar. Liz start haar eigen onderzoek maar komt zo op de radar van de ongrijpbare Tri-State Killer. Spannend!

Harper Collins, €19,99

 

2. Shoppen: Braderie Publique @ Gent

Nog tot zondag (29 augustus) moet je in Gent zijn om er op de jaarlijkse megabraderie de laatste solden te scoren. In verschillende straten in de autovrije binnenstad stallen winkels en marktkramers hun goederen uit, vaak met speciale aanbiedingen en kortingen. Een overzicht van alle deelnemende winkels vind je hier.

Gratis, van 10u tot 18u. Meer info via visit.gent.be.

  • Leyla Hesna

3. Expo: Isaac Cordal @ Henegouwen

In de vier Henegouwse stadjes La Louvière, Binche, Écaussinnes en Seneffe kun je de unieke miniatuursculpturen van de Spaanse kunstenaar Isaac Cordal bewonderen. In iedere gemeente staan er tien kleine mannetjes, die allemaal op een subtiele manier kritiek uiten op onze moderne maatschappij. Een fietstocht door de regio brengt je langs verschillende interessante werken van deze permanente expo. Download daarvoor de app van de Dienst Toerisme van de Henegouwse Centrumregio via deze link.

Gratis, meer info via centrissime.be.

  • Isaac Cordal

4. Event: Schouwburgland @ Kortrijk

De Stadsschouwburg in Kortrijk bestaat honderd jaar en dat wordt er vanaf dit weekend uitgebreid gevierd. Iedereen is er twee weken lang welkom tijdens Schouwburgland, het originele en coronasafe verjaardagsfeest. Tijdens een rondleiding van 45 à 60 minuten door het gebouw kom je alles te weten over de geschiedenis van het cultuurcentrum. Het wordt écht geen saaie gidstoer, eerder een ontdekkingstocht met onderweg dans - choreograaf van dienst is Amin Srasra -, theater, muziek en visuele hoogstandjes. Wij zijn fan!

Een standaardticket kost €12. Meer info en reserveren via schouwburgkortrijk.be.

  • vzw Toerisme Kortrijk

5. Muziek: W-Festival @ Oostende

Nog snel een festival meepikken voor de zomer helemaal voorbij is? Op het Klein Strand in Oostende vindt dit weekend de vijfde editie van W-Festival plaats. Dat is het 80’s & 90’s-Festival, georganiseerd door radiozender JOE. Op zondag komen onder meer The Jacksons en Absynthe Minded optreden, sfeer verzekerd dus!

Een dagticket kost € 70 en kun je nog steeds kopen via w-festival.com.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord