Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • Universiteitsbibliotheek Gent

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (10 - 13 september 2021)!

  • Nona Heremans
    TekstNona Heremans

1. Boek: Met de camper door Frankrijk

De zomervakantie mag dan wel voorbij zijn, dat wil nog niet zeggen dat we onze volgende reis of weekendje weg nog niet mogen plannen. In dit boek vind je de 101 mooiste camperroutes door Frankrijk. Je krijgt ook handige tips om onderweg op leuke plaatsen te stoppen, eten en winkelen. De selectie van de adressen gebeurde trouwens door lokale specialisten. Van plan om binnenkort voor het eerst een reis met de camper te maken? Lees dan eerst deze zeven tips voor beginners!

Lannoo, €25,99

 

2. Kids: Open monumentendag

Op zondag 12 september openen meer dan 400 monumenten gratis hun deuren naar aanleiding van de 33e editie van Open Monumentendag. Het thema van dit jaar is inclusie en daar werden ook speciale activiteiten rond uitgewerkt. In Antwerpen kun je maar liefst 50 verschillende gebouwen bezoeken, in Gent zijn het er 25 maar ook in de kleinere Vlaamse steden is er keuze genoeg! Een overzicht van alle activiteiten vind je hier

Meer informatie over Open Monumentendag op openmonumentendag.be.

 

3. Festival: Copacabana @ Gent

In het Rozebroekenpark in Gent vindt dit weekend het gratis festival Copacabana door. Drie dagen lang kun je er terecht voor wereldmuziek, kinderanimatie en dansinitiaties. Behalve muziek, komen ook audiovisuele- en podiumkunsten ruim aan bod. En ook wie houdt van lekker eten en goede cocktails zal op Copacabana niets te kort komen.

De volledige line-up vind je hier. Alle informatie vind je op copacobana.be.

 

4. Podcast: Travelcaster

Travelcaster is de podcast van reisspecialisten Jeroen en Tom. Samen vormen zij Masters in Travel en werken ze gepersonaliseerde reizen uit. In deze podcast vertellen ze je iedere maand iets meer over reizen. Een leuke mix van actualiteit en inspiratie.

Alle afleveringen kun je hier beluisteren.

5. Muziek: Yuste Flamencofestival @ Gent

Dit weekend vindt de tweede editie van het Yuste Flamencofestival in Gent plaats. In de binnentuin van de Sint-Baafsabdij kun je zeven concerten bijwonen van topartiesten binnen de flamencowereld. Daarnaast loopt er door de stad ook een historische (virtuele) wandeling rond het thema van het Spanjaardenkasteel. Sfeer verzekerd!

Meer info via decentrale.be.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord