Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • Léon Wuidar

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (15 - 17 oktober 2021)!

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. ETEN: Brunchen in Brussel

Zin om zondag lekker te brunchen, maar zie je al op tegen al het werk dat erbij komt kijken? In Brussel kun je in het Hotel Indigo elke zondag gaan genieten van een heerlijke brunch. Het buffet is gastronomisch, lokaal, seizoensgebonden én wordt gepaard met een glas bubbels. Ook voor sfeermuziek wordt gezorgd door DJ NiKiTa. De brunch gaat telkens door van 11u30 tot 14u30.

Je betaalt €38 en kunt reserveren via serrabrussels.be.

2. Kunst: Léon Wuidar. A perte de vue

Léon Wuidar werd geboren in Luik en begon in 1955 als autodidact te schilderen. Hij staat vooral bekend om zijn abstracte kunst gekenmerkt door ijver en een vleugje humor. Voor het eerst wordt in België een uitgebreid ensemble schilderijen, collages en schetsboeken getoond van deze Luikenaar. De selectie kunstwerken zijn gemaakt tussen 1962 en vandaag en hebben aandacht voor de voortdurende evolutie van een kunstenaar. Te bekijken in het Musée des Arts-Contemporains Grand-Hornu (MACS).

Elke derde zondag van de maand, om 10u en om 15u30. Reserveren is verplicht en kan via mac-s.be.

 

3. Kroketten: Garnaalkrokettenfestival in Oostende

In Oostende kun je op zondag 17 oktober naar het allereerste garnaalkrokettenfestival van onze kust. De grijze noordzeegarnaal is een ware publiekslieveling, die we maar al te graag combineren met een laagje paneermeel zodat we een heerlijke garnaalkroket krijgen. Wie maakt nu dé ultieme Oostendse garnaalkroket, dat is de vraag waar ze tijdens het garnaalkrokettenfestival een antwoord op zoeken. Verschillende Oostendse chefs presenteren hun ambachtelijk gemaakte garnaalkroket in de ACEG Wellington Renbaan. Maak je er graag een weekendje Oostende van, dan kun je een overnachting boeken en genieten van een gratis portie garnaalkroketten. Lekker!

Ticket voor het festival kost €5 (inclusief een garnaalkroket), voor meer informatie kun je terecht op dekust.be. Boek je overnachting met gratis garnaalkroketten via oostendsegarnaalkroketten.be.

 

4. Podcast: Where Should We Begin van Esther Perel

De wereldberoemde psychotherapeute Esther Perel heeft al 35 jaar haar eigen praktijk in New York, waar ze singles, koppels en ondernemingen helpt op vlak van relaties. Naast haar twee boeken, startte ze ook met twee podcasts. De podcast Where Should We Begin?, waarin ze koppels relatietherapie geeft, begint aan haar vijfde seizoen. Een must voor iedereen die meer wil bijleren over relaties op alle vlakken.

Te beluisteren op verschillende platformen en via whereshouldwebegin.estherperel.com. Wil je er nog graag bij zijn op maandag 18 oktober in de Antwerpse Stadsschouwburg voor haar keynote speech, dan kun je via detoekomstvan.be nog tickets kopen.

 

5. Film: De Slag om de Schelde

De Slag om de Schelde (The Forgotten Battle) is vanaf vrijdag 15 oktober te zien op Netflix. De film is een Nederlandse oorlogsfilm uit 2020 geregisseerd door Matthijs van Heijningen Jr. De film gaat over, je raadt het al, de slag om de Schelde uit 1944. In de film spelen ook een paar Belgische en Engelse acteurs mee, zoals Tom Felton bekend uit Harry Potter. Het doel van de film is jongeren op een aansprekende manier bekend te maken met de Tweede Wereldoorlog. Zet de popcorn al maar klaar. 

Vanaf vrijdag 15 oktober 2021 op Netflix. 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord