Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • Light ART @ Knokke-Heist

Onze tips om er een topweekend van te maken (31 december 2021-2 januari 2022)!

  • Sien Vanneste
    TekstSien Vanneste

1. Serie: Plan coeur

Of je nu vanavond gaat feesten of niet, je hebt misschien geen zin om écht veel te doen dit weekend. Als je zin hebt om een heel weekend te Netflixen hebben we goed nieuws voor jou. Het derde en laatste seizoen van Plan Coeur is namelijk vanaf 1 januari te zien op het streamingplatform. Wie de vorige twee seizoenen én de speciale corona-aflevering  niet heeft gezien, kan dus beginnen bijbenen. 

 

2. tentoonstelling: circuit de Spa-Francorchamps 100 Years @ Brussel

Bij Autoworld staat de najaarstentoonstelling in het teken van de honderste verjaardag van misschien wel ons bekendste autocircuit: Spa-Francorchamps. De expo is opgedeeld in drie thema's. Tientallen racewagens worden tentoongesteld en kunnen bewonderd worden. Daarnaast wordt er een overzicht gegeven van alle winaars. 

De prijs voor een ticket ligt tussen €8 en €15, meer informatie op autoworld.be.

 

3. expo: Kroll exposé @ Arlon

Pierre Kroll is een Belgische tekenaar en huiscartoonist voor het dagblad Le Soir. Met de komst van de coronacrisis heeft Pierre Kroll nog nooit zoveel getekend over hetzelfde thema. De tekeningen worden door heel wat mensen gezien als een manier om deze periode te kunnen dragen en er eens om te lachen. Tijdens deze tentoonstelling worden bijna 100 tekeningen getoond. 

Tickets tussen €4 en €8, meer informatie op palaisarlon.be.

 

4. podcast: VanVerhalen 

Met het nieuwe jaar voor de deur denk je misschien wel aan nieuwe dromen. Wie weet zit daar ook tussen dat je stiekem alles wil verkopen om in een van te gaan rondreizen. Thijs en Florine gingen die uitdaging aan. Ze bouwden een bus volledig om en vertrokken op avontuur. In deze tweewekelijkse podcast vertellen ze over wat ze allemaal tegenkomen en delen ze tips en natuurlijk ook leuke reisverhalen.

5. event: Light ART @ Knokke-Heist

In Knokke-Heist kun je terecht voor een creatief parcours vol met lichtkunstinstallaties voor jong en oud. De curator van dienst haalde dit jaar inspiratie bij pioniers uit de lichtkunst en muziek. Zo heeft elke installatie een link met een muziekstroming, componist of compositie. Aan de hand van een app of via een plan op de website kun je gemakkelijk de wandeling volgen.

Niet op vrijdag 31 december. Meer informatie op myknokke-heist.be.

 

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord