Terug naar overzicht

Hello Weekend!

  • sokorooftop

Onze vijf tips om er een topweekend van te maken (6 - 8 mei)! 

  • Akyna Peeters
    TekstAkyna Peeters

1. Boek: De Trein naar Tibet van Maja Wolny 

 

Reis samen met Maja Wolny naar het Dak van de Wereld, Tibetaans Lhasa, doorheen twee continenten, vijf grensposten en acht tijdzones. Alexandra David-Néel bereikte Tibet als eerste Europese vrouw en laat dat nu net de inspiratie van dit boek zijn. Wolny brengt eigentijds verslag van haar reis naar het Oosten, gevuld met heel wat verrassende wendingen en observaties. Leg je voetjes maar omhoog en reis ver weg vanuit je luie zetel! 

Uitgeverij Manteau, € 22,99

2. Eten en drinken: SOKO rooftopterras

 

Het is weer zover! SOKO opent opnieuw de deuren van hun sensationeel rooftopterras. Je kunt er genieten van een heerlijk hapje en een verfrissend drankje met daarbovenop nog eens een adembenemend uitzicht over het Zoniënwoud en Brussel. Nog tot en met 1 juni biedt het terras je een 360°-panorama om u tegen te zeggen! Dat wil je toch niet missen? 

Van dinsdag tot zaterdag kun je er tussen 17 en 1 uur volledig uitblazen, de prijzen variëren van €6 tot €15, reserveren is aanbevolen via sokorooftop.be

  • sokorooftop

3. Serie: Clark 

 

Sinds donderdag is de miniserie Clark te zien op Netflix. Deze serie toont het verhaal van de Zweedse gangster achter het bekende stockholmsyndroom, Clark Olofsson. Hoewel hij al meer dan de helft van zijn leven achter tralies doorbracht, laten zijn charmante persoonlijkheid, knappe kop en intelligentie overal een diepe indruk na. Het verhaal is gebaseerd op zijn eigen waarheden en leugens.

Alle afleveringen zijn te zien op Netflix

4. Kids: open ATELIER ouvert 

 

Elke eerste zondag van de maand is het open ATELIER ouvert in de Brusselse Hallepoort. Hier leert een museumdocent kinderen op een creatieve manier speelgoed te maken, met deze maand als thema: muziek. Met wat hulp brengen kinderen tussen de 5 en 10 jaar de sprookjeswereld tot leven. 

Prijs: Inclusief tentoonstellingsticket (€ 10 / 8 / 6) + € 3 (voor 5 tot 10-jarigen)

5. Event: Gentse Floraliën 

 

Nog tot en met zondag zet Gent de bloemetjes buiten tijdens de 36e editie van de Floraliën. Het thema van dit jaar: Mijn Paradijs, een Wereldse Tuin. Zowel de Plantentuin en het ICC alsook de Floraliënhal, het Kuipke en het Citadelpark staan volledig in het teken van de Floraliën. Ook in de binnenstad gaat het florale festival verder. Van een bloemenworkshop voor de kleinsten tot een culinaire belevenis, er is voor ieder wat wils! 

Ontdek hier de hidden floral gems en de deelnemende culinaire hotspots.

Volg ons op Instagram

Volg @goodbyemag voor leuke tips en bloedmooie vakantie hotspots!

volg ons

Abonneer voordelig!

  • reisreportages over de mooiste vakantiebestemmingen
  • de knapste logeeradressen en lekkerste adresjes
  • tientallen tips voor een vakantie dichtbij of ver weg

abonneer

Deze website maakt gebruik van verschillende type cookies. Hier vind je meer informatie. Akkoord